Lies of P je v novem napovedniku videti dobro, a čas bi bil že za datum izida

O igri Lies of P smo prvič poročali maja 2021, od takrat pa nam je razvijalec Neowiz predstavil nekaj napovednikov in pokazal nekaj igranja, vendar pa nam kakšnih konkretnih podrobnosti glede zgodbe in kako se bo zadeva igrala v praksi še ni navrgel. Že od prvega videa je jasno, da bo Lies of P nekakšen duhovni naslednik popularnega Bloodbornea, ki pa se bo dogajal v okolici izvirne pripovedi o Ostržku in njegovem ustvarjalcu Geppetteju.

No, če mi nekdo prej ne bi povedal, da se Lies of P vrti okoli Ostržka, tega iz zadnjega napovednika sam zagotovo ne bi izgotovil. Glavni junak namreč ni neka lesena lutka z velikim nosom, ampak je videti kot povsem običajen fantič, ki pa se zelo rad urno pretepa. V tretjeosebni maniri se bo treba spopasti z vrsto manjših in večjih nasprotnikov, se izmikati njihovim udarcem in vihteti svoja učinkovita orožja – pa naj bo to mahanje z ogromnim mečem, streljanje elektrike ali pa sukanje topa, ki zasede vlogo naše roke. Ob pasu bomo nosili lanterno, ki bo očitno močno čvekava in samo upamo lahko, da nam ne bo neprestano prigovarjala in ji bomo lahko preko neke nastavitve zaprli usta, kot je bilo to v primeru igre Forspoken.

Vse to silno dogajanje spremlja bučna orkestralna spremljava, ki bo še posebej izpostavljena pri obračunu s šefi in to je pač še ena zapuščina, ki jo je na razvoju igre pustil Bloodborne. Uspeh igre bo tako odvisen najbolj od boja in od tega, kako bo ta na koncu zabaven ter če se bo lahko v tem pogledu približal Bloodbornu. V preteklih letih je veliko studiev poskušalo posnemati uživantsko formulo, ki jo je preko naslovov Dark Souls, Bloodborne in Sekiro razvil FromSoftware, a vsakemu je do sedaj spodletelo. Nazadnje je to veljalo za igro Steelrising, ki je bila v nekaterih pogledih zabavna, vendar pa se ravno zaradi pomanjkljivih igralnih mehanik ne bo zapisala v zgodovino.

Lies of P je po drugi strani videti bolj kvalitetno od Steelrisinga in že samo po animacijah je jasno, da je bilo v razvoj vloženega več proračuna. Vendar pa kljub novemu napovedniku še vedno nimamo datuma izida – Neowiz že dolgo trdi, da se bomo igranja lahko lotili še letos, a mesec izida še vedno ostaja nezapisan.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime