Suicide Squad: Kill the Justice League pokazal res zanič igralni napovednik

Ko so na površje priplavale govorice, da bo prihajajoči Suicide Squad: Kill the Justice League vseboval zajetne mikrotransakcije ter da bo tole za povrh še “live service” naslov, so srca oboževalcev DC vesolja potonila na dno Marianskega jarka. Za razvojem te igre namreč sedi razvijalec Rocksteady Studios, ki se nam je priljubil na račun trojice iger Batman Arkham in čeprav je poslednji njihov naslov Batman Arkham Knight imel ob rojstvu na PC-ju ogromne težave z optimizacijo in so sekcije vožnje z Batmobilom marsikoga pogrele, je bila igra na splošno še zmeraj dobra in vsi smo navdušeno čakali na Rocksteadyjev naslednji naslov.

To je postal Suicide Squad: Kill the Justice League in že od samega začetka pušča dvome. Medtem ko so bile Arkham zadeve striktno enoigralski naslovi, je Suicide Squad družna avantura, kjer se v igranje lahko spustimo preko večigralstva. Nekaj takšnega je bil nedavno izdani Gotham Knights, zato ni čisto jasno, zakaj je založnik Warner Bros. zahteval dve igri, ki ciljata na iste igralne mehanike, a zdaj je kar je in prepozno je, da bi Suicide Squad resneje spreminjal igralno formulo.

To je bolj detajlno prikazal včeraj preko Sonyjeve konference State of Play in ob prikazanem se je slišal kolektivni izidih razočaranja vseh Rocksteadyjevih podpornikov, ki na njihov nov izdelek čakajo že dolgih 8 let.

Kill the Justice League je namreč videti kot vsaka tretjeosebna streljačina, ki smo jih v zadnjih letih videli že čisto preveč. Nadzorujemo lahko Captaina Boomeranga, Deadshota, Harley Quinn in Kinga Sharka, a vsi se igrajo praktično enako. Igralni napovednik nam prikaže že stokrat videno zgodbo, kjer so superjunaki postali zlobneži, tako da Flashu, Supermanu in Batmanu oči zdaj svetijo vijoličasto, naša tolpa pa jim mora preprečiti plane. Rocksteady je za prikaz igralnih mehanik prikazal neko stopnjo, kjer skačemo po zraku in streljamo vijoličaste tumorje na nekem ogromnem topu, igralni liki pa so praktično neprepoznavni. Captain Boomerang ne vrže enega bumeranga, hodeči morski pes King Shark pa kljub ogromnim čeljustim ne ugrizne enega nasprotnika, ampak samo poka z brzostrelko, ki je za povrh vsega slišati zanič.

Vmesne sekvence so sicer videti vzpodbudno, a igranje je videti prežvečeno in naravnost dolgočasno. Rocksteady je nato še ponosno potrdil, da bo igra vsebovala mikrotransakcije za razne preobleke, tu bo tudi sezonska prepustnica, za povrh pa je bil omenjen tudi “Gear Score”, tako da lovijo očitno pritikline igre Destiny 2. Rocksteady je postal zdaj očitno čisto drugačen studio kot pa njega dni in čisto možno je, da sta ga zaradi tega konec lanskega leta zapustila ustanovitelja Sefton Hill in Jamie Walker.

Vse skupaj je zaenkrat videti kot eno veliko razočaranje in bolj slabo slovo zna to biti za Kevina Conroyja, ki je tule še zadnjič odigral vlogo Batmana.

Suicide Squad: Kill the Justice League izide 26. maja.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime