Zgodil se je čudež in Jake Paul je končno izgubil boksarski obračun

Po dveh letih pričkanja sta v boksarski ring včeraj ob 23.00 končno stopila veleslavni YouTuber Jake Paul in njegov nasprotnik Tommy Fury. To je bila za Paula velika noč, saj je po letih boksanja z raznimi upokojenimi MMA borci in enim bivšim NBA zvezdnikom prvič pomeril rokavice z nekom, ki je dejansko izvežban boksar. Tommy Fury sicer ni ravno nek superzvezdnik boksarske scene, saj je resda pred včerajšnjo borbo držal niz osmih zmag brez poraza, a v ringu se ni nikoli pomeril s kakšnim res talentiranim borcem.

Kljub temu pa je Tommy dejansko boksar in Paulu je prvič nasproti stal nekdo, ki ni dvakrat starejši od njega, ampak dejansko mlajši. Gledalci so v areni, ki je bila postavljena znotraj Savdske Arabije, pričakovali osem rund zanimivega merjenja moči in stavnice so bile deljenega mnenja, saj so nekateri pripisovali zmago Paulu, drugi pa bolj izkušenemu Tommyju.

In borba je bila tehnično res zanimiva, čeprav pričakovanega knockouta ni bilo. Je pa bilo skoraj takoj jasno, kdo od teh dveh pretepačev že od malih nog nadeva rokavice in kdo se je v ta šport spustil šele kot odrasel človek. Jake Paul je veliko upov polagal na protiudarce in nekajkrat je celo dobro zadel svojega nasprotnika in ga v zadnji rundi celo položil na tla, a tisto je bila bolj nesrečni spodrsljaj Tommyja, kot pa nek res uničujoč udarec, ki bi mu v glavi ugasnil luči.

jake paul

Vendar pa je Tommy borbo nadzoroval od prve runde dalje, čemur v prid govorijo tudi statistike, saj je Tommy sprožil kar 302 udarcev, 88 od teh pa je zadelo telo, medtem ko jih je Jake sprožil praktično še enkrat manj. Prav tako se je zdelo, da je Jake zelo hitro postal utrujen in gledalci so gledali v veliko objemanja, zaradi česar je kakšna runda izpadla dokaj dolgočasno.

Tole seveda ni bil nek resnični profesionalni boksarski obračun, ampak je mestoma spominjalo na kakšno epizodo rokoborbe tipa WWE, ki je zaigrana drama in jo Američani tako zelo obožujejo, da vedno napolnijo stadione. Tako smo bili priča res groznemu komentiranju dveh Američanov, ki sta več kot očitno navijala za YouTuberja in ko je ta na začetku kakšno minuto zamudil pri napovedanem vstopu v ring, sta ga označila za velemojstra mentalnih iger.

Tu so bile še druge smešnosti. Sodnik je zaradi nekega razloga želel pozornost preusmeriti nase, zato je tako Paulu kot tudi Furyju odbil po eno točko zaradi neprimernega udarca v zatilje, nakar so med premorom v eni od rund na intervju povabili Logana Paula, ki je bil ozvočen in skozi celo dvorano se je slišalo, kako je ozmerjal Tommyja z besedo “bitch”. Nakar smo bili priča še nerodnemu momentu, ko je Logan izrekel besede “I love you bro”, ki so bile namenjene bratu, tip z mikrofonom pa je mislil, da govori njemu, zato mu je vrnil besede ljubezni.

Razglasitev zmagovalca je prišla po odločitvi sodnikov, kjer je en zblojenec dejansko pripisal zmago Paulu, nakar smo slišali nekaj besed od obeh tekmovalcev. Jake je bil takoj poln izgovorov, saj naj bi na treningu dvakrat zbolel, zraven pa ga je še bolela roka, zaradi česar ni bil stoodstoten, a pravi, da je bila tole ponižujoča izkušnja in da se že pripravlja za revanšo, ki jo je potrdil tudi Tommy, a ta zaenkrat še nima datuma.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime