Novi Fable naj bi bil še leta stran, Perfect Dark je pa še dlje

Microsoft je v zadnjih dveh letih izdal nekaj naslovov in igram kot so Pentiment, Grounded in Hi-Fi Rush vsekakor ne moremo oporekati kvalitete. Vendar pa lastniki konzol Xbox Series X še vedno čakajo na nekaj, kar bi resnično izkoristilo moč trenutne generacije konzol, to pa lahko storijo samo naslovi izpod AAA produkcije.

Založnik je sicer napovedal cel kup takšnih naslovov, vendar pa teh nikakor ni na spregled, od prvih napovednikov teh projektov pa počasi minevajo že cela leta. State of Decay 3, Fable in Avowed so vsi bili napovedani na tisti slavni Microsoftovi konferenci, a od takrat bodo junija minila 3 leta, od teh iger pa nismo dobili praktično niti ene uradne informacije, kaj šele kakšne slike ali igralni napovednik.

In očitno bo preteklo še kar nekaj vode, preden bomo lahko karkoli od tega lahko fizično preizkusili. Na VGC podcastu se je oglasil novinar Andrew Robinson, ki ima nekaj kontaktov znotraj Microsofta, zato je tudi seznanjen z razvojem nekaterih od teh težko pričakovanih iger. Andrew pravi, da je Fable šele pred kratkim stopil v polno produkcijo in da je končni izdelek še leta stran. Te govorice je nato potrdil še Jordan Middler, ki je povedal, da je razlog za dolg razvojni čas kriva sama identiteta igre. Razvijalec Playground, ki je sicer prej delal na dirkaški franšizi Forza, naj ne bi vedel točno v katero smer zapeljati razvoj in Middler pravi, da je pri pogovorih z razvijalcem velikokrat slišal podobnosti z igrami The Witcher.

Robinson se je nato dotaknil še nekaterih drugih iger. Perfect Dark, še en naslov, ki je leta v razvoju, naj bi bil še dlje od izida kot Fable, enako velja pa tudi za igro Everwild. Najbližje k izidu naj bi bili igri Senua’s Saga: Hellblade II in Avowed – slednji naj bi bil tisti večji projekt, ki ga bo Microsoft izdatno promoviral po izidu Starfielda.

Microsoft bo letos skoraj zagotovo izdal nekaj večjih naslovov, ki bodo po sušnem letu 2022 vsekakor dobrodošli. Najbližje je Redfall, ki izide v začetku maja, nasledila pa ga bosta Starfield in Forza Motorsport, žal pa slednja naslova še nimata točnega datuma izida, vendar ju pričakujemo v 2023.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime