Battlefield 2042 lahko dva dni igramo brezplačno

Od izida nesrečnega Battlefielda 2042 bosta kmalu pretekli dve leti in založniku EA-ju je treba čestitati, da ni nad igro takoj obupal in je dovolil razvijalcu DICE potreben čas za izdajanje popravkov in naknadno dodajanje vsebine, vse to pa je privedlo do konkretne drugačne igre kot pa tiste, ki smo jo gledali na začetku. Battlefield 2042 je bil namreč ob izidu prava katastrofa, saj je bila optimizacija naravnost obupna, igra se je rušila večkrat na eno uro, hroščev pa je bilo toliko, da bi za najem deratizacije porabil proračun manjše države.

Danes je zadeva dokaj drugačna, saj je bila optimizacija bolj ali manj popravljena in to zna biti ena zadnjih večjih večigralskih streljačin, ki jo boste lahko še vedno preigravali na prejšnji generaciji konzol. DICE je v dveh letih dodal kar zajeten kupček nove vsebine, kot so nove mape in orožja, samo prejšnji mesec pa so zopet uvedli sistem igralnih razredov, ki so jih nekaterih močno pogrešali iz prejšnjih poglavij dotične franšize.

Battlefield 2042 sicer še vedno ni neka mojstrovina, a je zdaj vsaj na stopnji, kjer te od igranja ne odvrne prva ura spopadanja. Mape so dovolj velike, da se lahko spustiš v krvav boj tako peš, kakor tudi znotraj vozil, ki se lahko tudi dvignejo v nebo. Ob dovolj dobri strojni opremi zna igra pričarati zadovoljil vizualni in zvočni spektakel, ki vam bo po žilah poslal vsaj malce adrenalina.

Battlefield 2042 je te dni plod masivnega znižanja na Steamu, saj lahko igro pridobite v svojo knjižnico za vsega 17,99 €, EA pa se je hkrati odločil zadevo ponuditi v brezplačni preizkus, ki je zdaj že v teku in se izteče v četrtek, 16. marca. Brezplačni preizkus je na voljo samo na Steamu, vendar tudi igralci na konzolah niste ostali praznih rok. Na PlayStationu je igra del naročnine PlayStation Plus, na Xboxu pa jo najdemo znotraj servisa Game Pass, ki je pred kratkim zataval tudi v Slovenijo.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime