Tale mod za Cyberpunk 2077 pošteno nadgradi grafično podobo

Igra Cyberpunk 2077 je imela ob svojem rojstvu veliko težav, a bolj malo je bilo ljudi, ki so se pritoževali nad njeno grafično podobo – no, razen če ste bili eden od tistih nesrečnežev, ki so poskušali zadevo pognati na konzolah prejšnje generacije, kjer se teksture sploh niso želele izrisati.

Na PC-ju pa zadeva velja za enega najlepših naslovov, ki bo navdušil še posebej tiste, ki se radi sprehajajo po neonsko razsvetljenih nočnih ulicah mesta prihodnosti. Ni pa vizualna podoba popolna, saj je moral razvijalec CD Projekt RED za namene optimizacije za konzole marsikakšni teksturi znižati ločljivost, teh pa nato niso spreminjali za bolj močne PC-je, saj so jih programerji bodisi spregledali ali pa preprosto niso imeli časa za takšne finomehanične popravke.

Njihovo nalogo je prevzela modderska scena. Specifično gre tule za enega modderja z imenom Halk Hogan, ki je privržencem razvijalca CDPR že znan. To je namreč isti junak, ki je ustvaril modifikacijo The Witcher 3 HD Reworked Projekt, ki je popravil toliko tekstur, da je bil nato vključen kot del uradne predelave. Halk še vedno izboljšuje teksture za igro The Witcher 3, zdaj pa je skočil tudi v Cyberpunk 2077.

Mod Cyberpunk 2077 HD Reworked Project predela ogromno tekstur tal, zidov, predmetov in vegetacije, vsem tem pa izboljša ločljivost, zaradi česar iz njih lažje razberemo podrobnosti. Razlika je dokaj konkretna, vendar pa jih povprečen igralec morda sploh ne bo opazil, saj med igranjem bolj redko buljimo v neko zaplato betona ali pa naključen grafit na steni. Nekaterim igralcem pa te stvari pomenijo veliko in tem je zdaj mod na voljo v dveh verzijah: “Ultra Quality” in “Balanced”. Prva verzija prinese teksture najvišje ločljivosti, a tudi požre za 800 MB več grafične pomnilnika, medtem ko je Balanced bolj prijazen do grafične kartice in ji odgrizne samo 400 MB. Te številke pri tej igri niso zanemarljive, saj Cyberpunk 2077 rad požre vseh 8 GB pomnilnika novejših grafičnih kartic in dodaten gigabajt zna zamajati optimizacijo.

Mod vas čaka tule, nove teksture pa tehtajo od 477 MB do 702 MB.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime