Partis ne dela zdaj že dobra dva tedna

Po dobrem letu in pol je spet napočil čas, da zapišemo nekaj stavkov glede ene od najbolj obiskanih spletnih strani v Sloveniji, ki pa se že dolgo kopa v težavah. Govora je seveda o Partisu, priljubljenem središču za torrent datoteke, ki kravžljajo živce založnikom videoiger, filmov in serij.

Partis je šel v zadnjih letih skpzi nekaj silovitih pretresov. Osebje se je dolgo pritoževalo nad stroški obratovanja, zaradi česar so radi prosili sledilce za donacije. Nato so 10. marca 2021 zagoreli njegovi strežniki in to ne zaradi nepričakovanega navala uporabnikov, ampak ker so ti fizično zagoreli v podatkovnem centru OVHcloud. Med prizadetimi strankami se je znašel tudi Partis, ki je izgubil ogromno podatkov, nakar se je začela dolgotrajna obnova, ta pa je trajala kar tri mesece.

Nakar so se zopet začele kolobacije glede stroškov, iz tega pa se je izrodila ideja, da bi Partis postal plačljiv, brezplačni uporabniki pa bi bili omejeni pri prenašanju datotek. Nabirati bi bilo treba neke VIP točke, pritožbe zvestih uporabnikov pa so bile tako velike, da se je vodstvo odločilo zadevo ukiniti in tako je Partis nekaj časa deloval po starem sistemu, ki pa je imel še vedno kar nekaj težav.

partis

Če si pogledate obsežno temo na forumu Slo-tech boste našli cel kup pritožb glede izpadov in hroščev, vmes pa se je našlo tudi ogromno pritožb glede visokih stroškov. Septembra lani je sledil nov izpad, takrat pa so obiskovalci naleteli na sporočilo, da Partis ne deluje, ker preprosto ne more pokriti stroškov, zraven pa se je nekomu zdelo pametno zapisati ime, priimek, naslov in TRR račun za morebitne donacije.

Ta tema na Slo-techu je v zadnjih dneh zopet pridobila na popularnosti, saj Partis zopet doživel znaten izpad, ta pa zdaj traja že dva tedna.

partis

Težave so se začele pojavljati nekje 6. marca, kar je v bistvu skoraj dvoletna obletnica od tistega prej omenjenega požara. Uporabniki so začeli opažati, da sledilnik ni več dodajal nove vsebine, nakar je na Dan žena, 8. marca, spletna stran obiskovalce začela opozarjati na selitev k drugemu ponudniku. Nakar je spletna stran prav tako postala nedosegljiva, osebje pa se je zopet uvilo v molk.

To pri Partisu ni nič čudnega, saj je spletna stran včasih bila cele mesece nedosegljiva, kakšne uradne besede iz strani vodstva pa ni bilo videti nikjer. Uporabniki so zopet jezni, kar lahko vidimo na uradni Facebook strani, nekateri pa ugibajo, da takšna selitev ne bi smela trajati tako dolgo in da ima Partis morda neporavnane račune s prejšnjim gostiteljem, kar onemogoča selitev drugam.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

37 KOMENTARJI

  1. Morali bi uvesti obvezno naročnino, ker donacija ni enakopravna za vse .Nekateri bi donirali nekateri ne ,vsi bi pa vlekli filme.Uporabite obvezno članarino in verjamem ,da bo posel bolje tekel.L.P.

  2. pozdravljeni dragi partisovci…sam se strinjam z članarino in bi bil pripravljen celo na zavezujočo pogodbo na recimo 1 leto…pa naj bo do 10€… kar je drobiž na letni ravni …če bi se jih pa odločilo 1000 uporabnikov za ta korak pa mislim da bi šlo??? kaj mislite

  3. zakaj bi doniral na pol delujočo stran xd ne hvala in ker fehtarijo kot klosarji skoz tega na ostalih privat in public sajtih ne vidis
    plus egoistično osebje je uspelo odgnati prejsne ljudi, in tudi nalagalce malo morgen drugače pa delanje reklame za tracker je v nemčiji kaznivo npr in taki članki od siol, hopsi bi dobili lepe kazni samo povem dejstva

  4. berem idiote ko napise UVEDI CLANARINO na kaj na piratske stvari…in vsake tolko casa se ugasne ta stran…za te bedarije nebom metu dnarja…ce bo stran bomo veseli ce ne pa tudi nebomo jokali…ker morte vedit ce bo placljivo jih bo kr dost slo stran iz nje

    • a imaš kakšno alternativo? to je še edina stran, kjer lahko dobiš vse kar hočeš. mislim, da bi večina plačala. jaz to stran uporabljam že odkar obstaja in če bi seštel koliko denarja sem zaradi njih privarčeval, bi jim brez pomisleka plačal članarino.

  5. Mislim k se folk ne zaveda kolk košta met eno tako spletno stran in jo vzdrževat. Jz osebno bi naredu Članarino za partis (ne velik)…al pa boste VSI začel lepo kupovat programe, windowse, office, filme pa bo. Sam verjamte da bo vse tist 100x draži kokr če dal kle 5€ na mesec za partis (primer).

  6. Plačal sem donacijo, pa me niti niso kam poslali v zahvalo, kaj šele odgovorili ali bog ne daj zahvalili. Povsod samo butasti hrček.

  7. Na partisu se trži oglasni prostor, res da je kvaliteta obiskovalcel na tracker straneh nizka, nizek CPM, vendar je obiskovalcev veliko. Ni mi jasno kako ne zadostuje za plačanje servera in še kakšen evro za admine.

  8. plačljive piratske vsebine… pa dajte nehat no. če bi hotel naročnino je tu netflix hulu in podobni. torej bo dobri stari pirate bay

  9. Neprofesionalno osebje, diktatorski odnos do uporabnikov, skoraj nič ful 4K vsebin, blokiranje kljub temu, da je tvoj količnik 1:14 v korist gor naloženo (14x več potegnjeno od mene kot sem jaz potegnik dol). Poregneš nek 10 let star torent, nihle ga ne vleče dol pane boš nikoli imel 1:1 razmerje tega torenta, da lahko prenehaš sejati. Ali pa moraš imeti komp vklopljen 45 dni….kar je danes glede cene elektrike bedarija na 2.

    Rabim samo SLOSINH risanke za otroke, vse ostalo mi je že 10 let totalen poden. Redki ful HD fimi, nič 4K. Pojdite na

    https://rarbgway.org/torrents.php

    pa imate VSE1!1 Brez merjenja količnika, prenos pri polni hitrosti vaše linije (50 MB/s ni fantastika)…Iščete po imenu, nato sortirate po velikosti…

    SLOSINH bom verjetno našel kje drugje.

    Lp

  10. Za filme vam predlagam https://yts.mx
    Lepo urejena stran brez BS-a in razmerij in podobnega sranja
    Mojblink je kar govno še posebej če ne želiš met pc-ja prižganega cele dneve, sem na optiki tak da mi ni problem priti do pozitivnega razmerja in preko hitro sam pojavi se problem ker filme je skoraj nemogoče sejat na razmerje še posebej kaj starejšega in zaradi enega torrenta dobiš ban.

  11. Nighthawk drugje tudi dobis ban na privat sajtih zaradi nesejanje in spostovanja pravil in se cisto lepo odseje in ni potrebno celi dan imet prizgan pc in obstajao tudi druge moznosti npr seedbox etc je lepo zapisano tisto drugo pravilo lepo je partis razvadil hit&run torrenti nato umrejo s svetlobno hitrostjo na slo scenah drugje se pa seje po vec let !

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime