Pred igranjem dodatka za Horizon Forbidden West bo treba preigrati glavno kampanjo

Slab mesec nas loči od ponovnega vstopa v svet franšize Horizon, ki nas je februarja lani hudo impresionirala, zato komaj čakamo na ponovno druženje z glavno junakinjo Aloy. DLC bo nosil ime Burning Shores in pred njegovim preigravanjem bo treba narediti nekaj predpriprav, saj bo nov del mape izjemno nevaren in nepripravljena Aloy bi novim krempljem novih dinozavrov hitro podlegla.

Razvijalec Guerrilla Games se je v bistvu odločil, da brez natrenirane Aloy v novo vsebino sploh ne bo mogoče vstopiti. Zato so za nas pripravili nov napovednik, ki nam to tudi eksplicitno pove, zato bomo pred preigravanje dodatka najprej morali zaključiti glavno zgodbo in to vključno s poslednjo misijo Singularity.

Do tiste točke bo Aloy nabrala že dovolj različne in napredne opreme, da bo pripravljena za nove izzive. Burning Shores je direktno nadaljevanje zgodbe iz osnovne kampanje in če ste to zaključili, potem veste, da je konec kar klical po nadaljevanju. To je zagotovo že v izdelavo, Burning Shores pa bo prinesel nov zaplet, iztočnica za to pa bo klic Sylensa, ki je zaznal neko novo nevarnost, zaradi katere se mora srečati z Aloy. Ta klic zna biti za koga izjemno emotiven, saj je bil Sylens pomemben gradnik franšize Horizon, njegov zvočni podajalec Lance Reddick pa se je nedavno od nas poslovil v svojem 60. letu starosti. To zna biti naše zadnje srečanje z njim in upamo, da mu je Guerrilla Games namenil kakšno posvetilo v iztočnih zahvalah.

Dodatek Burning Shores bo izšel samo na konzoli PlayStation 5, razvijalec pa je ob tem ponosno zapisal, da bomo šele zdaj videli, česa vsega je zmožna ta nova konzola, saj se jim končno ne bo treba ukvarjati z optimizacijo za PlayStation 4.

Zanimiva pa je cena, saj bo DLC stal vsega 20 €, kar je sicer dobrodošla ugodnost, a po drugi strani vzbuja dvome, koliko bo Burning Shores sploh obsežen. Na voljo bo sicer tudi malce dražja inačica, a ta bo vsebovala samo nek par barv, ki bodo mar samo tistim največjim oboževalcem.

Burning Shores izide 19. aprila, prednaročila pa so že na voljo.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime