Dying Light 2 ima leto po izidu manj aktivnih igralcev kot pa original

Originalni Dying Light je že ob izidu veljal za eno najboljših zombijaških izkušenj. Štorija je bila sicer šibka, a razvijalec Techland jo je nadomestil z zabavnim sistemom prečkanja sveta, dobro zamišljeno mapo in s sistemom različnih orožij, ki ste jih lahko sestavljali skupaj ter iz njih ustvarili prave morilske mojstrovine. Techland je nato urno začel delati na nadaljevanju, original pa je ves čas vmes podpiral z novo vsebino, ki je bila velikokrat tudi povsem brezplačna.

Dobro leto nazaj smo po dokaj zakompliciranem razvoju končno dobili Dying Light 2 in čeprav ta ni bil zanič, je bil za mnoge eno veliko razočaranje. Štorija je postala še bolj trapasta od prej, a kar smo v naši recenziji igri še bolj zamerili, je dejstvo, da okolica in mapa nista bili več videti kot nekaj, kar bi nosilo vsaj delček verodostojnosti, zaradi česar je trpela tudi atmosfera. K temu lahko ob izidu dodate še kup hroščev, slabši sistem fizike in zanašanje na orožja, ki so se zdaj spet kvarila, a za razliko od originala jih ni bilo možno popraviti.

Medtem ko je originalna igra dolgo uživala sloves in si zgradila zvesto občinstvo, ki je skozi leta preigralo vsak košček nove vsebine, ki ga je izdavil Techland, za nadaljevanje velja ravno nasprotno. Dobro leto po izidu številke na Steamu kažejo žalostno sliko: včeraj jo je igralo največ 6.455 igralcev, medtem ko je original zabeležil 8.270 špilavcev.

Za enoigralske naslove je sicer normalno, da po določenem preteku časa igralna baza upade, a tule primerjave z 8 let starim originalom ne gre ignorirati. Dying Light je namreč naslov, ki poleg preigravanja zgodbe ponuja še kup stranske zabave pri sestavljanju orožij in iskanju dragocenih surovin, v katere nekateri igralci vložijo stotine ur in ravno to se je zgodilo pri originalu, zaradi česar je po vsem tem času še vedno tako igran. Dying Light 2 pa preprosto zaenkrat vsebuje premalo vsebine in čeprav je Techland spočel nekaj popravkov in izdal en bolj slabo sprejet DLC, se nekako čuti, da jih pri razvoju ne žene več takšna strast do zombijaškega žanra.

Vendar pa se zna vse še spremeniti, saj bo Dying Light 2 tudi v 2023 prejel nekaj pomembne vsebine. V aprilu bomo dobili večjo posodobitev, ki bo povsem prenovila sistem fizike, junija pa nas čakajo novi sovražniki in prava nočna izkušnja. To zadnje verjetno leti na noči, ki so bile v drugem delu veliko manj temne kot pa v originalu, zaradi česar je v zrak izpuhtel tudi strah pred navali zombijev in tistih bolj smrtonosnih sovragov, ki ven pokukajo samo ponoči.

Dying Light 2 ima torej še vse možnosti, da izpolni pričakovanja igralcev in popravi svoj sloves. Vendar pa je tudi jasno, da Techland že gleda v prihodnost, saj so nedavno najavili povsem nov projekt, ki bo neke vrste RPG na povsem tujem svetu.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime