Samo 37 % gledalcev je dokončalo ogled 1. sezone serije Gospodar prstanov

Amazonova serija Gospodar prstanov: Prstani mogote se je tepla s slabimi kritikami, še preden je sploh prva epizoda prispela na pretočni servis Amazon Prime. Gledalcem namreč ni bil všeč že napovednik, ki je sicer kazal veliko proračuna in bogatih CGI efektov, vendar pa so se mnogi strinjali, da preprosto manjka tista duša, ki jo je dve desetletji nazaj tako čudovito predstavil režiser Peter Jackson s svojo trojico filmov.

Amazon vsekakor ni šparal pri ustvarjanju nove epske fantazijske serije, saj naj bi njeno kreacijo ukazal sam lastnik Amazona Jeff Bezos, zato je prva sezona za produkcijo zapravila titanskih 450 milijonov dolarjev, zaradi česar je postala tudi najdražja serija vseh časov.

In po vseh letih razvoja in zapravljenih milijonih smo na koncu dobili čisto v redu serijo. Glede na vtise preko spletnih forumov in Reddita lahko slišimo pozitivna in negativna mnenja, skupno gledano pa so gledalci 1. sezono označili za nekaj povprečnega, kar se sicer splača pogledati, ni pa to neka resnična mojstrovina. S tem se strinjajo tudi skupne ocene na dveh največjih filmskih portalih: na IMDbju vidimo oceno 6,9/10, na Rotten Tomatoes pa iz strani kritikov 83 %, gledalci pa so ji nadeli vsega 38 %.

2. sezona je že v izdelavi, tako da se nam za prihodnost serije zaenkrat ni treba bati, a zagotovo je Amazon pričakoval boljše ocene. Nedavno poročilo iz strani Hollywood Reporterja pa pravi, da se serija ne bori samo s povprečnimi ocenami, ampak tudi s slabo gledanostjo. Na ameriških tleh si je celotno prvo sezono, ki šteje osem epizod, ogledalo vsega 37 % gledalcev, medtem ko je za kaj takšnega sprejemljiva številka pri nekje 50 %. Izven ZDA je šlo seriji malce bolje, saj je drugod po svetu ta ista gledanost dosegla 45 %.

Poročilo navaja tudi druge probleme znotraj založnika Amazon Studios. Vodilni naj bi bili obsedeni z lovljenjem trenutnih trendov in če kakšna stvar takoj ne postane instantna uspešnica, hitro izgubi finančno podporo in je preklicana. Zaradi tega naj bi bilo delo frustrirajoče, saj se ignorira mnenja tistih izkušenih filmarjev, ki vedo kaj počnejo in nekaj takšnega smo iz Amazona vajeni tudi v igričarskih vodah. Tam je Amazon na vsak način želel ujeti trend brezplačnih streljank in to preko igre Crucible, ki pa se sploh še ni dobro rodila, preden ni bila preklicana. Tudi njihov MMO New World nima neke prave vizije, zato je baza igralcev skozi čas močno upadla.

Amazon se očitno stvari loteva na način, da poskuša v njih zmetati čim več denarja in če od tega ni rezultatov, se preprosto preselijo na naslednjo stvar, na napakah pa se ne učijo. Vendar pa ta taktika ne kaže plodnih rezultatov: zgoraj omenjeno poročilo pravi, da je lani prvih deset mest glede gledanosti serij zasedel Netflix, medtem ko je Amazon svojega kandidata The Boys našel šele na 11. mestu, Prstani mogote pa so padli na šele 15. mesto.

2. sezona serije zaenkrat še nima potrjenega datuma izida, a naj bi izšla enkrat letos, če pa gre verjeti govoricam bomo kmalu dobili še eno ločeno vejo avantur iz Tolkienovega sveta, ki pri kateri bo roko spet posodil Peter Jackson.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime