Zelda: Tears of the Kingdom dobil še zadnji napovednik pred izidom

Oboževalci te dni že ohlajajo šampanjce, saj po šestih letih igra Zelda: Breath of the Wild vendarle dobiva nadaljevanje, ki praktično že trka na vrata. Tears of the Kingdom je že dobil en večji igralni napovednik, zdaj pa je prispel še drugi in ta je dejansko veliko bolj impresiven.

Kot že vemo bo Tears of the Kingdom veliko več poudarka dal na vertikalno raziskovanje sveta. V glavni vlogi bo zopet nastopal Link, ki si bo zadal raziskovanje dežele Hyrule, mapa pa bo sicer tehnično ostala enaka kot v Breath of the Wild, le da bo na nekaterih mestih pošteno predrugačena, skrivala pa bo tudi nove zaklade, sovražnike in šefe.

Novi napovednik nam prvič pokaže glavnega šefa Ganondorfa, ki je v bistvu kralj demonov, vizualno pa spominja na nekaj, kar bi našli v pretepačini Street Fighter. Video pokaže tudi Zeldo, ki bo zopet strmela v daljino in čakala svoje odrešitve, v rokah pa drži nek predmet, ki malce spominja na solzo, to pa bi se lahko povezalo s samim naslovom igre.

Igranje je videti hudo razgibano. Link bo lahko vihtel stare in nove posebne sposobnosti, med letanjem po zraku se bo izogibal laserskim preprekam, odpiral bo starodavne templje in se družil s kompanjoni. Na splošno je videti svet malce bolj obljuden, kar je bil eden od minusov originala, ki je sicer ponujal ogromen svet, a tega so velikokrat sestavljale zapuščeni hribi in doline. Prav tako se zdi, da se bomo tokrat v bojih lahko zanašali na razne pomagače in vsaj v eni sceni lahko vidimo ogromno bitko, v kateri se pretepajo zavezniške in sovražne sile.

Vtis malce pokvari grafična podoba, saj se konzoli Nintendo Switch zdaj že pošteno poznajo leta in tiste migetajoče sence začnejo hitro motiti. Ni jih malo, ki bodo kupili igro, a bodo nato igranje spočeli znotraj emulatorja na PC-ju, ki bo omogočal poganjanje v višjih ločljivostih in to pri 60 sličicah na sekundo.

Zelda: Tears of the Kingdom izide 12. maja, to pa je tudi prva Nintendova igra, ki bo zase zahtevala 70 €.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime