Razlog za nedelovanje Partisa je prometna nesreča administratorja?

Slovenski spletni portal za izmenjavo torrent datotek Partis danes sicer deluje, a to je bolj izjema kot pravilo. V našem zadnjem članku iz sredine marca smo opazili, da spletna stran takrat ni delovala že dobra dva tedna, nakar je vendarle spet oživela, a je nato še večkrat postala povsem nedostopna.

Razlog za neobratovanje pa očitno niso programerske težave, ampak je posledica višje sile. Vsaj tako se glasi uradno sporočilo na Partisu, ki najdemo v novici “Kaj se dogaja s Partisom?”, v njej pa lastnik portala pravi, da je glavni administrator Partisa doživel hujšo nesrečo, za katero predvidevamo, da je bila prometna. Posledice te so bile tako velike, da je administrator pristal na urgenci in oddelku za intenzivno nego, a da je zdaj izven življenjske nevarnosti in se bo kmalu spet vrnil v tipkanje kode in odpravljanje napak portala.

Informacije so dokaj skope in novica o nesreči je bila objavljena samo na portalu, ne pa tudi na uradni Facebook strani, kjer bi bil doseg takšnih pomembnih informacij veliko večji.

partis

Vrnitev administratorja pa ne bo rešila vseh zagat portala, ki se že dolgo vrti okoli finančnega vidika. Osebje Partisa se namreč že dolgo pritožuje, da vzdrževanje takšne strani ni poceni, zato so že večkrat poskušali zagnati kakšen finančni sistem, ki bi preko oglasov ali prodajanja dobrin za boljšo uporabniško izkušnjo pokril stroške delovanja strani, a zaenkrat so se te zadeve izkazale za neuspešne.

V našem prejšnjem članku se je v komentarjih razvila zanimiva debata, v kateri so nekateri pozivali vpeljavi mesečne naročnine. Ideja ni brez podlage, saj dandanes že vsak ponudnik želi uporabniku vsiliti plačevanje mesečnih položnic, a v primeru Partisa zadeva ni ravno realistična. Portal navsezadnje ponuja nelegalno vsebino in če je zdaj ta v slovenskem zakoniku nekje bolj v sivih vodah, bi zadeva postala veliko bolj strogo obravnavana, če bi preko širjenja teh datotek nekdo dejansko služil. Vlada bi hitro začela čutiti tudi zunanji pritisk – predvsem bi v primeru naročnine postali glasni ameriški založniki. Slovenija je v zadnjih dveh letih na področju pretočnih servisov naravnost eksplodirala, saj na naših tleh zdaj najdemo ponudnike kot so Netflix, Amazon Prime, Disney Plus, Apple TV+, SkyShowtime in HBO Max, ki se bo kmalu preimenoval v Max. Vsem tem zagotovo že zdaj ne diši obstoj Partisa, še veliko bolj pa bi zaropotali, če bi od njihovih serij in filmov služil še nekdo drug.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

9 KOMENTARJI

  1. “LET’S GO, LET’S GO, TIME FOR SOME SLAUGHTER SH*T!” · “WAVE COMPLETE F*CK YEAH!” · “THAT WAS GODDAMN AWESOME YOU’RE A F*CKING BADASS!”

  2. i LOVE PARTIS, MOJBLINK ITD… Ne morem si privoščiti video igre po 60, 70€. Zraven pa še kak dober film ali TV serija, saj na NETFLIX katerega imam nima vsega željenega. Ne bom pa zaradi tega se še dodatno naročeval na Disney, Amazon, etc.

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime