Zaradi pravnih težav razvijalec igro Dark and Darker razpošilja po torrentih, a tudi tam je naletel na legalne zaplete

Razvijalec Ironmace je še vedno sredi srdite bitke z založnikom Nexonom, jabolko spora pa je popularna igra Dark and Darker, ki je dva meseca nazaj zaživela v obliki preizkusne inačice, kasneje pa bi izšla v sistemu Zgodnjega dostopa. Vendar pa prihodnost ni tako optimistična, saj Nexon trdi, da je Ironmace izmaknil kodo igre, ki je nastajala pod njihovim založništvom, bila kasneje preklicana a je navsezadnje še vedno njihova last. Ironmace po drugi strani to zanika, prerekanje pa se je preselilo na sodišče, kjer zna obtičati še dolgo časa.

Razvijalec medtem dela naprej, vendar pa je pri novih testiranjih igre naletel na nove ovire. Zaradi pritožbe Nexona je bila igra umaknjena iz Steama, a razvijalec se ni vdal, zato se je za razpošiljanje datotek igre poslužil torrentov. Morda se sliši to neverjetno, a torrente se da uporabiti tudi za kaj drugega kot pa za nelegalno razpošiljanje iger, filmov in serij. Je odlična rešitev, ko si razvijalec ne more poslužiti večjih strežnikov in razpečevanje igre nato pade na same uporabnike, ki datoteke sejejo med sabo.

dark and darker

A tudi tule ni šlo brez zapletov. Ironmace je za največji doseg igralcev povezavo za torrent objavljal preko svojega Twitter profila, povezava do datoteke pa je bila zdaj umaknjena zaradi pritožbe kršenja avtorskih pravic. Zdaj je naloga razpošiljanja torrent datoteke na plečih igralcev, kar seveda s sabo prinaša svojo dozo nevarnosti. Malopridneži interneta bodo zagotovo začeli razpošiljati lažne torrent datoteke, ki bodo nosile ime Dark and Darker, a se bo notri skrival kakšen virus ali pa trojanec.

Pri iskanju legalnega torrenta je tako še najbolj priročna uradna skupnost na Discordu, Ironmace pa je pred kratkim izvrgel še ločeno torrent datoteko, ki v sebi vsebuje popravek za prejšnjo verzijo igre.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime