Film Oppenheimer dobil obsežen nov napovednik

Eden največjih filmov letošnjika bo zagotovo Oppenheimer, ki ga bo režiral Christopher Nolan, ta pa je v sodelovanje zvabil cel kup prepoznavnih Hollywoodskih imen, ki se bodo postavila v glavne in stranske vloge.

Zgodba bo sledila napetim dogodkom ob koncu 2. svetovne vojne, ko so se Američani in Nemci spustili v dirko ustvarjanja prve atomske bombe. Nacisti so sicer imeli nekaj časovne prednosti, a na ameriški strani je stal briljantni fizik J. Robert Oppenheimer, kateremu je ameriška vojska namenila vsa možna sredstva, da bi lahko čimprej dokončal svoj izum, ta pa bi med drugim lahko hitro prinesel zaključek vojne, a to bo seveda s sabo prineslo nove nevarnosti.

Oppenheimer se bo nato odpravil po svetu iskati največje fizike, ki jih bo skušal pripeljati na svojo stran, nato pa bodo njihovi skupni napori pripeljali do slavnega testa Trinity. Gre za prvo eksplozijo atomske bombe, ki so jo Američani izvedli 16. julija 1945, nakar so samo mesec kasneje, 9. avgusta preko bombe Fat Man, ki je eksplodirala nad Nagasakijem resnično zaključili še zadnji odpor japonskih sil.

Oppenheimerja bo v filmu zaigral Cillian Murphy, temu pa bo družbo delalo še kup drugih imen. Generala Leslija Grovesa bo odigral Matt Damon, v napovedniku pa lahko vidimo še igralce Emily Blunt, Roberta Downeyja Jrja in Florence Pugh, v filmu pa bo nastopila tudi Rami Malek in Josh Peck.

Nolan pravi, da je bil tole zagotovo najbolj zahteven projekt v njegovi karieri, kar gre na račun rekreacije testa Trinity, ki naj ne bi bil samo produkt računalniško ustvarjenih učinkov.

Oppenheimer prihaja v kina 21. julija, glede na tematiko pa je to zagotovo eden tistih filmov, ki si ga je res najbolje ogledati znotraj kinodvorane.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime