Tule je prvi igralni posnetek za System Shock 2: Enhanced Edition

Po letih razvoja bomo konec tega meseca vendarle dobili predelavo igre System Shock, ki jo je razvijalec Nightdive Studios pričel leta 2016 in za te namene najprej zbral denarce preko Kickstarterja, vmes pa se je zapletel v razvojne težave in menjavanje pogonov, zaradi česar je projekt za svojo izdelavo potreboval veliko več kot pa je bilo originalno mišljeno.

Vendar pa to ni edina predelava, ki jo imajo trenutno pod prsti. Nadaljevanje System Shock 2 iz leta 1999 je bilo daleč bolj priljubljeno kot pa original in v igričarski zgodovini zaseda vlogo ene od najbolj pomembnih iger, saj je nato spočela svoj lastni žanr “immersive sim”. Žal je nadaljevanje do svoje prave slave prišlo šele mnogo let po izidu, prodaja pa je bila takrat tako slaba, da je zaradi tega pod rušo šel talentirani razvijalec Looking Glass.

Nightdive Studios dela tudi na predelavi drugega dela, a o tej nismo slišali praktično ničesar in znano je bilo samo to, da ta projekt ne bo tako velik kot predelava prvega dela in bo v bistvu samo nadgradil teksture, medtem ko bo sama sredica ostala enaka. Razvijalec nam je včeraj končno omogočil vpogled v prvi napovednik, ki pa je v bistvu bolj dražilnik, saj skoraj dve minuti gledamo v vmesno sekvenco, vpogled v igranje pa dobimo šele proti koncu.

System Shock 2 je vsekakor videti zastaran, a verzija Enhanced Edition bo podobo vsaj malce popravila. Teksture zdaj niso samo neki bledi zmazki, ampak lahko na njih dejansko razberemo besedilo, razvijalec pa se je tudi povezal s skupnostjo spletne strani systemshock.org, tako da bo nadgrajena verzija vsebovala nekaj najboljših modov, ki so nastali v igrini 20-letni karieri.

Razvijalec je tudi uspešno predelal celotno kodo v njihov lastni pogon KEX Engine, kar jim je omogočalo prenoviti sodelovalno večigralstvo in igro prvič v zgodovini preseliti tudi na konzole.

System Shock 2: Enhanced Edition bi moral sprva iziti skladno s predelavo prvega dela, a zdaj ta datum več ne drži. Igra bo brezplačna za vse prednaročnike predelanega originala, razvijalec pa nas je dražil tudi s podporo za VR igranje, a stanje tega igralnega načina zaenkrat ostaja nejasno.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime