Knights of the Old Republic 2 na Switchu očitno ne bo vseboval DLC-ja

Razvijalec Aspyr je v preteklosti že uspešno preselil legendarni igri Star Wars: Knights of the Old Republic 1 in 2 na operacijska sistema Android in iOS, leto nazaj pa so napovedali predelavo drugega dela tudi za konzolo Nintendo Switch. To bi moralo biti relativno enostavno opravilo, saj se čipovje Switcha ne razlikuje pretirano od tistega na telefonih in navsezadnje so prvo igro že predelali za ta sistem in sicer leta 2021.

KotOR 2 je na Switch resda prispel leto nazaj, a ne v popolni obliki. Manjkal je namreč mod Restored Content, ki ga najdemo na telefonskih predelavah in je za preigravanje drugega dela skorajda nujen. Ko je igra originalno izšla je razvijalec Obsidian Entertainment moral zaradi pritiska založnika rezati vsebino, ki je bila praktično dokončana, igra pa je takrat vsebovala tudi cel kup hroščev. Vendar se je pod temi problemi skrivala briljantna igra in oboževalci so pljunili v roke in se na lastne roke lotili popravljanja, plod njihovega dela pa je bil mod, ki je skozi leta postal sestavni del izkušnje.

Dang, 1 year already?
by u/V_Master in kotor

Igralci na Nintendo Switchu so pred kratkim obeležili neslavno obletnico obljube, da bo tudi ta verzija predelave dobila mod, a o njem ni trenutno ne duha ne sluh, čisto možno pa je, da je zadeva bila po tihem preklicana. Oboževalci so namreč odkrili, da je pri uradnem napovedniku pri opisu bil odstranjen stavek, ki je obljubljal mod Restored Content, tako da se res zdi, da od te obljube ne bo nič.

Kar niti ne preseneča preveč, saj je razvijalec Aspyr danes v drugačnih vodah kot pa je bil leto nazaj. Založnik Embracer mu je namreč zaupal polnopravno predelavo prvega dela, ki bi igro postavil na novo od temeljev navzgor, a nato mu je bil projekt vzet iz rok in zaupan bolj izkušenemu studiu Saber Interactive. Po zadnjih govoricah je naslov tudi pri tem razvijalcu naletel na nove težave in baje se je zadeva zdaj ujela v nekakšen razvojni pekel iz katerega spleza bolj malo naslovov. Embracer je pri zadnjem finančnem poročilu potrdil, da je predelava še vedno v aktivnem razvoju, a trenutno stanje projekta ni želel komentirati.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime