Ratchet & Clank: Rift Apart julija prihaja na PC

V zadnjih mesecih so se pojavile govorice, da naj bi Sony zelo kmalu za PC pripravil novo predelavo ene od svojih ekskluziv, zato so se igralci brž začeli spraševati, kdo je naslednji kandidat, ki ga bodo po vseh teh letih končno lahko izkusili tudi računalničarji.

Kandidata sta bila v bistvu samo dva: Demon’s Souls ali pa Ratchet & Clank: Rift Apart. Sony je včeraj razkril, da bo predelavo doživela slednja igra, tako da bomo za celoten katalog iger razvijalca FromSoftware morali še malce potrpeti – no, morda ne čisto celega, saj za Bloodborne obstaja bolj malo šans za takšno predelavo.

A tudi igre Ratchet & Clank: Rift Apart ne bomo zavrgli, saj je ta serija iger od vedno bila zavezana samo konzolam PlayStation, zdaj pa bo prvič uradno doživela prehod na PC. Rift Apart nas je leta 2021 navdušil in to še vedno ostaja ena od tistih iger, ki najbolj nazorno pokaže moč konzole PlayStation 5. Grafična podoba je mestoma prav neverjetna, animacije so odlične, prehodi med dvema različnima dimenzija pa so instantni, kar gre na račun izjemno hitrega diska znotraj konzole PlayStation 5. Ob igranju smo resnično dobili občutek, da gledamo v neko Pixarjevo risanko, le da je ta tukaj podprta z zabavnimi igralnimi vložki, ena od posebnosti pa so bili tudi podnapisi, ki so podpirali hrvaški jezik.

Vse to bomo dobili tudi na PC-ju, za predelavo pa bo poskrbel veteranski studio Nixxes Software, ki mu bo pomagal tudi originalni ustvarjalec Insomniac Games, ki je očitno eden od Sonyjevih najbolj pridnih studiev: poleg te predelave istočasno delajo še na igrah Spider-Man 2 in Wolverine.

PC igralci se lahko veselite odklenjene meje sličic na sekundo in podpore za cel kup ločljivosti, ki bodo upoštevale ultra široke monitorje, razmerij 21:9, 32:9 in celo 48:9. Tu je še ray tracing in podpora za tehnologije DLSS 3, FSR 2 in XeSS, celotno igranje pa bomo lahko spočeli skozi navezo miške in tipkovnice. Seveda se bomo najbolj fajn imeli pri igranju s kontrolerjem in če bomo na PC priklopili DualSense bomo lahko uživali v vseh naprednih učinkih tresenja, ki bodo identični izkušnji iz konzole PS5.

Ratchet & Clank: Rift Apart izide 26. julija, prednaročila pa so na voljo znotraj trgovin Steam in Epic Games.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime