Po treh letih od najave je Fable le dobil prvi igralni napovednik

So res že minila tri leta, odkar nam je Microsoft na sejmu E3 prvič pokazal kratki napovednik za ponovno obuditev franšize Fable? Čas res hitro mineva in razvijalec Playground Games, ki je znan po svoji seriji dirkačin Forza, med tem obdobjem o igri ni podal prav nobenih novih informacij. Zaradi tega so se začele pojavljati govorice, da je projekt padel v težave, Playground pa je skrbi vsaj malce pomiril s prvim igralnim napovednikom.

Komična nota teh iger očitno ostaja, saj je prenovljeni Fable videti kot tretjeosebna akcijska igra, ki se jemlje samo na pol resno, a res ne rabimo, da čisto vsak RPG pred nas pripelje odraslo štorijo. Da se bo vse vrtelo okoli dobrega humorja napove že uvodni obraz, ki pripada igralcu Richardu Ayoadeju, tega pa se spomnimo predvsem iz komične serije The IT Crowd. Richard tule igra nekega velikana, ki ga neznana junakinja obišče ko spleza na vrh fižolove bilke, nakar se začne divja akcija, ki se za našo junakinjo konča bolj klavrno.

Grafično je novi Fable videti spektakularno, saj lahko vidimo res visoko stopnjo podrobnosti izrisanih mečev in okvirjev, animacije med sabljanjem in šviganjem ognjenih urokov pa so videti nekaj, kar resnično pripada naslednji, no zdaj že trenutni generaciji konzol. Sumimo sicer, da bomo glavnemu junaku sami izbrali spol in obraz, saj je nastopajoča junakinja v napovedniku videti kot nekaj, kar je bilo narejeno znotraj ustvarjalnika likov in ne kot nekaj, kar bi bilo obraz te franšize.

Novi Fable nam je dolžan še kar nekaj odgovorov, na katere pa bo treba še počakati. Tako kot Clockwork Revolution izpod razvijalca inXile Entertainmenta tudi Fable nima prav nobene omembe datuma izida, tako da ga letos verjetno še ne bomo igrali.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime