Lies of P dobil demo in že je tu mod, ki notri vnese orožje in oklep iz igre Bloodborne

Iger, ki poskušajo kopirati formulo franšize Dark Souls se je v letih nabralo že toliko, da se je za takšne naslove oblikoval prav poseben žanr imenovan “soulslike”. Čeprav je bilo posnemovalcev veliko, je bolj malo iger kopiranje uspešno izvedlo. Osebno bi med temi naslovi na prvo mesto postavil igre The Surge, slab pa ni bil niti Steelrising, a oboje se niti približno ne more kosati z mojstrovinami, ki nam jih je dostavil razvijalec FromSoftware.

Vendar pa v bližnji prihodnosti prihajata dva večja projekta, ki zaenkrat obljubljata marsikaj in to sta igri Lies of P in The Lords of the Fallen. Pri temu dvojcu bo Lies of P izšel prvi, razvijalec Round8 Studio pa je za igro že izdal prvi demo, ki je dokaj obširen in ne omogoči samo raziskovanja okolice ampak tudi soočenje z nekaj šefi, kar vam prinese kar nekaj ur igranja.

Za Lies of P, ki je nekakšna temačna rekreacija pripovedi o Ostržku, je že od začetka jasno, da se močno zgleduje po igri Bloodborne in čeprav je založnik Neowiz obtožbe kopiranja zavrgel, saj naj bi bile po njihovo vse similarnosti zgolj naključje, je vsakemu igralcu jasno, kje je Round8 našel svoj navdih in to ne samo glede temačnega viktorijanskega stila igre, ampak tudi glede bojevanja in dizajna šefov.

Ker je demo izšel na PC-ju so modderji hitro poprijeli za delo in tako je ekipa Garden of Eyes spočela prvo modifikacijo, ki je v Lies of P prenesla orožje in opravo Hunterja, ki ju dobimo na začetku igre Bloodborne. Zadevi se odlično ujameta s splošno estetiko igre, kar je v bistvu še en dokaz, da se je Round8 res močno zgledoval po tej FromSoftwarovi mojstrovini, za katero še vedno čakamo nadaljevanje ali pa vsaj predelavo.

Mod je zaenkrat na voljo samo preko Patreona in je zanj treba plačati 5 €, a modderska ekipa pravi, da ta cena velja samo za ta zgodnji dostop, ko pa bo igra izšla v celoti, bo tudi razširjeni mod vseboval več vsebine in takrat bo postal brezplačen za vse.

Tako se splača biti še malce potrpežljiv, saj Lies of P izide že 19. septembra.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime