Prodaja podmorniške igre Iron Lung močno poskočila, odkar se je pri Titaniku izgubila nesrečna podmornica Titan

Saga o izgubljeni podmornici Titan, ki se je v začetku tedna izgubila med raziskovanjem ruševin Titanika, je včeraj dobila svoj konec, ki smo ga v bistvu pričakovali že nekje vse od takrat, ko se je za njo izgubila vsaka sled. Reševalci so namreč odkrili ostanke Titana in hitro je postalo jasno, da je razlog za nesrečo bila katastrofalna implozija. Vseh pet članov posadke je bilo tako razglašenih za mrtve, svojci pa se lahko vsaj tolažijo z dejstvom, da je bila smrt pri vseh instantna in da niso trpeli.

Vse odkar se je začelo iskanje za podmornico pa je na Steamu poskočila prodaja indie grozljivke Iron Lung. To je leta 2022 spočel en sam možakar David Szymanski, v igri pa se potopimo znotraj klavstrofobične podmornice Iron Lung, naša naloga pa je navigirati globine morja, vseskozi pa se moramo boriti z izoliranostjo, na pomoč pa nam lahko priskoči zastarela oprema, nepopolna mapa in intuicija, ven pa lahko vidimo samo skozi majhno okence, ki ga je treba med raziskovanjem zapreti, za petami pa nam je vseskozi neka pošast, ki želi iz nas narediti svoj naslednji prigrizek.

Glede na tematiko igre niti ni čudno, da so zaželi igralci vleči vzporednice z nesrečno podmornico Titan, prodaja igre pa je nato poskočila. Nad prodajo je bil presenečen tudi igrin ustvarjalec David, ki je na Twitterju podelil graf poskoka v prodaji, ta pa se sklada z dnevi izginotja Titana. Vsak indie razvijalec je seveda lahko vesel dobre prodaje svojega izdelka, a David pravi, da mu je ob trenutnih dogodkih zaradi priliva tega denarja razumljivo nekoliko neudobno.

Razvijalec je na Twitterju odgovoril na nekaj vprašanj igralcev, ki jih je najbolj zanimalo, če ni morda David navdiha za igro potegnil iz kakšne druge tragedije s podmornicami. David je to zanikal in zapisal, da si je preprosto izmislil najbolj grozljivo situacijo v kateri se lahko znajdeš in to je bila zanj podmornica, ki je povsem izolirana od vsega in iz katere ni pobega, saj lahko loputo odpre samo nekdo drug. K temu je dodal, da je naravnost grozljivo pomisliti, da so se nekateri dejansko znašli v takšni resnični situaciji, pa čeprav jih je do nje peljal niz njihovih lastnih slabih odločitev.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime