Film Killers of the Flower Moon prejel daljši napovednik

Režiser Martin Scorsese za nas pripravlja novo poslastico, ta pa bo nosila ime Killers of the Flower Moon. Gre za predelavo knjige izpod rok pisatelja Davida Granna, zgodba pa je povzeta po resničnih dogodkih iz leta 1920, ko so indijanski staroselci Osage v svojem rezervatu odkrili lepo nahajališče nafte, zaradi česar so zaslužili mastne denarce.

Bogati Indijanci takrat Američanom niso bili preveč všeč, zato se je vlada odločila pomagati staroselcem, saj naj ti ne bi znali skrbeti za takšno silno bogastvo, ta pomoč pa je prišla v seriji umorov, ki so se zgodili med letoma 1921 in 1926, takrat pa je umrlo kar 60 ljudi, nerazrešeni umori pa so pripeljali do ustanovitve Zveznega preiskovalnega urada oziroma FBI-ja.

Vse to vemo že iz knjig, dobili pa smo tudi že prvi dražilnik. Apple, ki je poskrbel za produkcijo in je v film zlil milijone evrov, je zdaj spočel prvi daljši napovednik, ki v ospredje postavi romanco med Enerestom Burkhartom (Leonardo DiCaprio) in Mollie Kyle (Lily Gladstone). Poleg njiju bomo v filmu videli tudi Roberta De Nira in Jesseja Plemonsa, ki bo igral predstavnika zakona Toma Whita, ta pa je prišel pogledati, če belci resda pobijajo Indijance – ta vrstica je v napovedniku videti preprosta, a lepo izraža takratno mišljenje, da ubijanje staroselcev ni bila neka res velika stvar, za katero bi bilo vredno izgubljati čas.

Udobno se namestite v kino sedeže, saj bo film dolg 3 ure in 26 minut. Presenetljivo je to šele drugi najdaljši Scorsesejev film, saj ga preseže njegov zadnji film The Irishman, ki je bil dolg 3 ure in 29 minut.

Killers of the Flower Moon se bo v kinih pojavil 20. oktobra, nakar bo prispel tudi na pretočno platformo Apple TV+.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime