Counter-Strike 2 prenovil mapo in dodal čudovite učinke vode

Valve je za Counter-Strike: Global Offensive nekaj mesecev najavil pošteno prenovo, ki bo prišla v obliki polnopravnega nadaljevanja Counter-Strike 2. Gre za popolno predelavo, ki bo za lastnike originalne igre popolnoma brezplačna, vsi veteranski igralci pa so navdušeno pozdravili novico, da vsi njihovi nabrani zakladi, ki so jih nabrali skozi stotine ur igranja ne bodo šli v nič, ampak se bodo prenesli v nadaljevanje.

Counter-Strike 2 je že stopil v zaprto beta testiranje in v njem še vedno ostaja, saj si Valve želi vzeti svoj čas, vse pravilno uravnotežiti ter na tistih najbolj popularnih mapah narediti nekaj manjših, a vseeno pomembnih sprememb. Igra je tako včeraj dobila eno od večjih posodobitev, ki je s sabo prinesla veliko vsebine.

Dodan je bil nov igralni način Wingman, ki smo ga v Global Offensive spoznali leta 2017, gre pa za klasično arensko streljanje, le da boste zdaj to počeli v manjših ekipah 2v2. To je odlično za malce bolj intimne spopade in prav pride predvsem tistim igralcem, ki se v večigralstvu radi spopadajo s prijatelji, a ne morejo nabrati dovolj kameradov, ki bi zapolnili dve polni ekipi.

Posodobitev je odstranila mapi Nuke in Office ter dodala mapi Vertigo in Overpass. Vertigo lahko igramo samo igralnih načinih Deathmatch in Casual, medtem ko je Overpass prisoten povsod, ta mapa pa je tudi prva, ki je doživela nekaj dejanske prenove. Sicer je verna kopija originala, a Valve je malce prilagodil obliko terena, zraven pa še dodal nekaj dobrodošlih grafičnih učinkov.

Že prej smo sicer vedeli, da bo CS2 s sabo prinesel tudi pošteno nadgrajeno grafično podobo, saj bo prenovljena osvetljava, fizika pa bo bolj izstopala. Dimne granate bodo zdaj bolj verno zajele bojišče, a morda še bolj navduši voda, ki je morda najbolj realistična znotraj katerekoli igre. Verno se odziva ne samo na naše korake, ampak tudi na razne izstrelke in kakšen igralec jo zna med rundami izkoristiti tudi taktično, saj bo glede na valovanje vode vedel, da se je pred kratkim tu čez sprehodil nekdo iz nasprotne ekipe.

Counter-Strike 2 naj bi v polni verziji izšel enkrat poleti, a konkretnega datuma še vedno nimamo. Upamo, da se Valve morda ne premisli, saj imamo za jesen začrtan svoj prvi Counter-Strike 2 POP-UP turnir, ki ga res ne bi radi zamikali.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime