HOPsi x Mimovrste Valorant turnir uspešno za nami!

Pretekli vikend se je na prevzemnem mestu Mimovrste Ljubljana zopet odvijalo nekaj zanimivega. Na tej lokaciji smo namreč priredili svoj drugi POP-UP turnir, ki je nasledil tistega prvega, kjer smo se zabavali ob ritmih VR igre Beat Saber in se podili po ovinkih dirkaške igre Assetto Corsa Competizione.

Tokrat smo počutili malce bolj strelsko zato smo organizirali spopad v priljubljeni večigralski igri Valorant. Turnir iz tega naslova smo sicer enkrat že organizirali in sicer aprila 2021, ko smo takšno tekmovanje izvedli v partnerstvu s podjetjem Woop! Arena, zato nas je zanimalo, ali Slovenci dve leti kasneje še vedno preigravamo tale Riotov biser ali pa smo se nemara zadeve naveličali.

Odziv je bil nad pričakovanji, saj so prijave na turnir deževale iz vseh strani, tako da smo na koncu dobili kar veliko prijavljenih ekip. Glede na to, da vsaka šteje 5-člansko grupo igralcev je to jasen pokazatelj, da Valorant pri nas ni samo preživel, ampak postaja z vsakim dnem popularnejši.

valorant

Turnir je bil celo tako popularen, da je vase potegnil ekipo Diamant Esports, eno najboljših Valorant ekip na svetu, ki ima korenine ponosno vzgojene znotraj Slovenije. Tako so naši POP-UP turnirji celo presegli slovenske meje, saj ekipo sestavljajo tudi Hrvatje, zaradi česar nismo ponosni samo na raznovrstno udeležbo našega turnirja, ampak tudi na splošni razvoj slovenske e-športne scene.

valorant

Kvalifikacije so bile napete in si jih lahko ogledate na platformi 360 clash, prav tako pa je adrenalin tekel na dogodku v živo, ki se je, tako kot prej omenjeno, odvil v prevzemnem mestu Mimovrste Ljubljana. Na to lokacijo smo tokrat znosili PC-je Lenovo Legion, ki smo jih sparili z Lenovo monitorji, igralci pa so riti posadili na bogato vrsto igričarskih stolov UVI Chair. Periferijo smo prepustili igralcem samim, saj se zavedamo, da vsak resen streljač prisega na svojo vrsto tipkovnice, miške in slušalk.

Rezultat je bil sicer pričakovan, saj je bila ekipa Diamant Esports preprosto preveč uigrana za konkurenco, tako da so domov odnesli glavno nagrado. Na drugo mesto se je uvrstila ekipa OSLI, bron pa je pobrala ekipa CTje. Zmagovalci so si tokrat razdelili fizične nagrade, ki jih je prispevalo podjetje SteelSeries, skupno v vrednosti nekje 1.600 €. Vsak od udeležencev je v zameno za prijavnino domov odnesel še očala UVI Shades ali UVI Shaker ter podlogo UVI lnferno Large.

Rezultati finalov. Pripravila platforma 360clash.com

Navdušeni smo bili tudi na obiskovalci. Kar nekaj jih je prišlo spodbujati tekmovalce ali pa so samo želeli uživati v atmosferi, ki jo pričarajo takšne LAN zabave. Za gledalce smo pripravili tudi kotiček, kjer so si lahko preko televizorja ogledali tekmovanje e-športnikov, tako da res nikomur ni bilo dolgčas.

Kot vedno, takšni dogodki ne bi bili možni brez naših partnerjev, zato se je treba zahvaliti trgovini Mimovrste ter podjetjem UVI, JBL, Lenovo ter SteelSeries.

Slike iz dogajanja si lahko ogledate na našem Facebook profilu, mi pa že načrtujemo naslednji POP-UP dogodek, ki bo prav tako spočet znotraj prostorov Mimovrste. Se vidimo septembra, ko na vrsto pride Fortnite!

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime