Predelava igre The Simpsons: Hit and Run dokončana, a je ne boste mogli nikoli igrati

Igra The Simpsons: Hit and Run danes šteje že 20 let, v dveh desetletjih pa si je ta naslov prislužil že nekakšen legendaren status. Če boste na Redditu naleteli na temo z naslovom: “Katera igra si po vašem najbolj zasluži predelavo?” bo verjetno prva stvar, ki bo omenjena, ravno igra The Simpsons: Hit and Run.

Gre za zagotovo najboljši naslov, ki je bil narejen po licenci Simpsonovih zato niti ni čudno ,da oboževalci ves čas že vzklikajo po predelavi ali pa nadaljevanju. Vendar pa zadeva ni tako preprosta: IGN se je leta pogovoril s Simpsonovim piscem Mattom Selmanom in ga povprašal po predelavi, ta pa je odgovoril, da je ta sicer mogoča, a ima veliko težav z licencami. Igro je 20 let nazaj spočel razvijalec Radical Entertainment, založil pa jo je Activision. Dandanes si pravice do licence Simpsonov lasti Disney, tako da bi iz legalnega vidika vse skupaj zahtevalo kar nekaj truda, preden bi bila odobrena uradna predelava.

K sreči pa so tu vedno modderji in eden najbolj pridnih sliši na ime Reuben “Reubs” Ward. Ta se je lotil natančnega poustvarjanja originalne igre znotraj pogona Unreal Engine 5, pred kratkim pa je projekt razglasil za dokončanega in na spletu objavil malce daljši igralni posnetek.

Zadeva je videti kot konkretna nadgradnja originala, a ima eno pomanjkljivost: za igranje ni na voljo in tudi nikoli ne bo bila. Matt se namreč noče zaplesti v legalne težave z Disneyjem, zato predelave ne bo nikoli ponudil v prenos za igranje.

Tako nam ne preostane drugega kot pa gledanje igranja na YouTubu in sanjarjenje o potencialni uradni predelavi ali pa da nekdo da zeleno luč za izdelavo nadaljevanja. Na žalost je igra tako zastarana in zavita v licenčne težave, da originala ne najdemo na nobenem digitalnem servisu z igrami, kar je škoda, saj še danes izgleda dobro in bi bila perfektna za igranje na Steam Decku. Tako vam ne ostane drugega kot pa emulacija konzolnih verzij, saj je igra izšla tudi za konzoli GameCube in PlayStation 2.

Reuben pa medtem že razmišlja o naslednji predelavi, ki bo postala igra Lego Island iz leta 1997.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime