Gothic 1 uradno prihaja na Nintendo Switch in tule je prvi napovednik

Kultna RPG izkušnja Gothic se po vseh teh letih ponovno prebuja od mrtvih. Originalno igro je leta 2002 začrtal nemški razvijalec Piranha Bytes, ki je nato ustvaril še dve poglavji in se nato odpravil ustvarjati druge franšize, ki so sicer držale druga imena, a so igralno še vedno lovila tisto igralno magijo Gothic iger.

Založnik THQ Nordic je ugotovil, da ima po vsem tem zatišju licenca še vedno gorečo oboževalsko skupnost, ki je najbolj močna v Evropi – še posebej so nanjo nori Nemci in Poljaki, ki še zdaj za prvi dve igri izdelujejo obsežne mode, Gothic pa je izjemno popularno ime tudi znotraj Rusije. Zato je bilo že nekaj let nazaj odobreno delo na predelavi prvega dela, založnik pa nas je včeraj ujel nepripravljene z najavo prenosa originalne igre na konzolo Nintendo Switch.

Za Gothic je to kar pomemben dosežek, saj se nobena od treh iger ni pojavila nikjer drugje kot pa samo na PC-ju. Tako bo konzolni svet prvič spoznal ime Gothic, žal pa je zaenkrat ta mini predelava najavljena samo za konzolo Nintendo Switch.

Gre za povsem originalno izkušnjo, ki pa bo vseeno dobila nekaj nadgradenj. THQ Nordic je namreč popravil nekaj hroščev, ki nikoli niso bili uradno odpravljeni, napovednik pa obljublja tudi izboljšano grafično podobo, karkoli že to pomeni. Predelava, uradno imenovana Gothic Classsic, bo s prenosom na konzole tudi prvič pridobila podporo za igralne ploščke, čeprav v napovedniku ne vidimo uporabniškega vmesnika, tako da še ni jasno, kako je THQ Nordic PC-jaške kontrole prilagodil za kontroler. Morda se bodo zgledovali po odličnem modu na PC-ju, ki dodobra spremeni uporabniški vmesnik in pri igranju za izbiro orožij in urokov ponudi plavajoči meni.

Gothic Classic bo v prodajo stopil 28. septembra, medtem pa z zadržanim dihom čakamo na 11. avgust, ko bo založnik THQ Nordic pripravil lastno konferenco iger, med katerimi se bo zagotovo pojavila tudi tista večja predelava originala.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime