Gothic dobil nov napovednik, a je še vedno brez datuma izida

Letošnja konferenca založnika THQ Nordic ni bila slaba, saj je pokazala kar nekaj zanimivosti, med katerimi smo največ upov polagali v predelavo legendarne igre Gothic. Ta je bila napovedana že davno tega in je leta 2019 dobila celo igralni demo, a je bil ta katastrofalen, zaradi česar je novi razvijalec Alkimia Interactive razvoj začel na novo in po štirih letih so igralci počasi začeli pričakovati kakšen pravi igralni napovednik, ki bi bil podprt še z datumom izida.

Vse to bi se moralo pripetiti v petek in čeprav smo res dobili nov napovednik za Gothic, ta še vedno ni pokazal pravega igranja, niti ni zakoličil leta izida.

Pokazano pa vseeno ni bilo brez pomena. Namreč dobili smo prvi napovednik, ki je bil spočet povsem znotraj igrinega pogona, tako da smo dobili vsaj konkreten vpogled v vizualni stil predelave. In ta ni slab, saj so zamorjene barve pričarale tisto krutost sveta, ki nam ga je 20 let nazaj pričaral original. Napovednik nas sprehodi skozi tabor imenovan Old Camp – enega izmed treh taborov, ki se jim lahko pridružimo v igri, vsak od njih pa vsebuje svoje naloge, glavnega vladarja in tudi svoj lastni načrt prebijanja skozi magično kupolo, ki objema celotno zaporniško kolonijo.

Zdi se, da nam napovednik predstavi prenovljenega protagonista, ki kljub pomanjkanju pravega igranja izpostavi nekaj funkcij, ki jih bomo bržda našli v polni kampanji. Tu je tiholazenje v domove drugih zapornikov, ropanje in gledanje spopadov v areni, ki bo za razliko od originala tule ponujala boje med zaporniki in ognjenimi kuščarji. Vidimo lahko tudi nekaj starih znancev iz originala: tu je kuhar Snaf in nadležni Mud, ki se ga v prvencu nikakor nismo mogli znebiti, dokler ven nismo potegnili bridke sabljice.

Napovednik nam želi predstaviti živ svet, kar je bila tudi ena od glavnih značilnosti originalne kampanje in to mu je tudi uspelo – le upamo, da vse skupaj ne bo preveč kinematografično in skriptirano. Res smo upali na datum izida, a glede na to, da tega še vedno ni, sklepamo, da igra izide proti koncu 2024 ali pa nemara celo v 2025. Do takrat se lahko zabavamo v večjih modih ali pa manjši predelavi prvega dela, ki prihaja na konzolo Nintendo Switch.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime