Nova South Park igra dobila napovednik, a žal to ni tisto, kar smo pričakovali

Risana serija South Park letos praznuje že svoj 26. rojstni dan in še kar nekaj jih bo nabrala, preden se bo odpravila v zaslužen pokoj. Med skoraj tremi desetletji obstoja je franšiza nabrala tudi nekaj iger, a večine njih se ne splača omenjati – z izjemo dveh naslovov. Prvi je odlični The Stick of Truth iz leta 2014, kjer sta se originalna ustvarjalca Trey Parker in Matt Stone in razvijalec Obsidian Entertainment usedla za mizo in spočela RPG, ki je bil zabaven za igranje in je tudi nosil tisti straniščni humor, ki ga zna pričarati samo South Park.

Leta 2017 smo dobili nadaljevanje The Fractured But Whole, ki ga je takrat razvil Ubisoft in čeprav je splošno sprejeto, da ta igra ni dosegla višin predhodnika, je bil to vseeno dober naslov, ki je nadgradil igralno formulo. Vsi smo od takrat pričakovali tretji del, žal pa očitno ta ni v kartah. Matt in Trey sta pred kratkim resda najavila novo igro, ki jo delata v sodelovanju z založnikom THQ Nordic, vendar pa tole ne bo RPG, namreč večigralska sodelovalna igra za do štiri igralce, imenovana Snow Day.

Snow Day v prvem napovedniku ne pokaže kaj preveč igranja, saj namesto tega vidimo Cartmana, ki je v obleki čarovnika povsem navdušen, da zaradi zasneženosti odpade šola. Nakar vidimo grupno pretepanje, katapultiranje v zrak in proženje eksplozij, vse skupaj pa tokrat poteka v 3D pogledu, zaradi česar celotna prezentacija izpade nekoliko bizarno in je tudi v tem vidiku pošten odmik od prejšnjih iger.

Snow Day še nima datuma izida, saj je THQ Nordic zaenkrat izjavil samo to, da ga lahko pričakujemo enkrat v 2024.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime