Oktobra v Zagreb prihaja največji turnir iz igre Call of Duty 1 doslej!

Medtem, ko se Activision te dni pripravlja na oglaševalsko kampanjo za Call of Duty Modern Warfare 3 in za te namene zapravlja milijone dolarjev, obstaja skupnost igralcev, ki se požvižgajo na novejše CoD-e in vztrajajo na tisti prvi igri, ki je izšla davnega leta 2003. Ta je bila tisti čas tako popularna, da smo jo uvrstili v naš seznam najbolj popularnih iger izpred 20 let, očitno pa je uspešno prestala test časa, saj jo nekateri še danes pridno preigravajo.

In to ni samo peščica osamljenih nostalgikov, ampak kar lep delež igralcev, ki so se nato začeli združevati v čisto prave e-športne ekipe. Stvar je nenormalno popularna tudi pri nas in na celotnem Balkanu, zaradi česar je lani društvo Clanbase priredilo prvi turnir iz igre Call of Duty, ta pa je hitro nabral 16 ekip, ki so se nato spustile v medsebojno tekmovanje na lokaciji Hall of Game v Zagrebu.

Turnir je bil tako zabaven in uspešen, da ga namerava društvo ponoviti tudi letos in čeprav je ta še slaba dva meseca stran so prijave že zdaj zapolnila vsa razpoložljiva mesta. Tako kot lani se je namreč že zdaj nabralo 16 ekip, a organizator zdaj že razmišlja, da bi razširili nabor na 24 ekip, če bo le dovolj interesa za udeležbo. Prijave so tako še vedno odprte, imejte pa na umu, da prijavnina znaša 300 € in da je ena ekipa sestavljena iz petih igralcev. Nagradni sklad trenutno znaša 2.500 €, ki mu je dodano še 300 € periferije UVI Gear, ki je skupaj s podjetjem Lenovo glavni partner dogodka. Te nagrade se bodo v primeru 24 ekip seveda še povišale, tako da znajo najboljši domov odkorakati z nabreknjenimi denarnicami.

Dogodek se bo, tako kot lani odvil v Hall of Game areni znotraj Zagreba, za igranje tega ogromnega turnirja pa bo rezerviranih kar 40 Legion PC-jev izpod podjetja Lenovo, medtem ko bodo za sliko skrbeli Samsungovi monitorji Odyssey G7, ki so zmožni poganjati sliko pri 244 Hz osveževanju. Sedeli boste na stolih UVI Chair in pod roko držali periferijo UVI Gear, seveda pa lahko na turnir prinesete tudi svojo lastno opremo, če ste mnenja, da vam bo ta dala prednost pred konkurenco.

Posebnost letošnjega dogodka je datum, ki se bo pripetil ravno na 20. obletnico prvega Call of Duty-ja. Turnir se bo tako odvil 28. in 29. oktobra, na dogajanje pa niso vabljeni samo tekmovalci, ampak tudi vsi tisti, ki bi zlate dni CoD 1 scene podoživeli v živo, za tiste, ki pa radi takšne zadeve gledate od doma pa bo poskrbljen prenos v živo preko Twitcha.

Za več informacij obiščite uradno stran društva Clanbase ali pa skočite na njihov Discord kanal.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime