Ven je prišla še ena predelava igre Final Fantasy 7

Je zgodba igre Final Fantasy 7 tako močna, da si zasluži kar tri različne verzije? Oboževalci bi tej tezi vsekakor pritrdili in tega mnenja je tudi založnik Square Enix, ki je včeraj izrodil novo inačico Final Fantasy 7 Ever Crisis, ta pa je na voljo samo preko telefonov iOS in Android.

Ever Crisis kar poka od štorijalne vsebine, saj v njej najdemo dele originalne kampanje, zgodbo iz ločenega samostojnega dodatka Crisis Core in štorijo iz battle royale večigralske igre The First Soldier, ki je izšla leta 2021. Poleg vsega tega je notri zadegana originalna pripoved o mladem Sephirothu, vso to vsebino pa lahko preizkusite povsem brezplačno.

Se sliši predobro, da bi bilo res? No, občutek vas ne vara, saj je tole mobilni naslov, ki spada v žanr “gatcha” iger. To pomeni, da je igra naphana z mikrotransakcijami, ki se trudijo, da bi iz vas izžele tisti poslednji evro. In Ever Crisis je v tem pogledu še posebej požrešen: spletna stran Android Police pravi, da je sicer tehnično moč igrati tudi brezplačno, a je treba ves čas nekaj kovati, misije pa so razdeljene glede na igralčevo stopnjo in če je vaša premajhna, potem se boste zelo težko prebili čez kakšno sobo in boste morali zagoniti ure življenja za grindanje že odklenjenih stopenj, seveda pa lahko vse to odpravite, če odprete denarnico. Cene so nagnusne in znašajo vse do 69,99 € za en paket diamantov, ki vam nato olajša oziroma omogoči igranje.

K temu je treba dodati, da Ever Crisis še ni povsem dokončana igra, saj Square Enix namerava vsak mesec dodati nekaj nove zgodbe, tako da boste v vsakem primeru morali čakati za dokončano kampanjo, tako da lahko prihranite nekaj denarcev in se spravite v grindanje, če pač nimate pametnejšega dela. Dobra novica je vsaj to, da Ever Crisis na telefonih ni videti slabo, je pa boj malce drugačen kot pa od predelave Final Fantasy 7 Remake, tako da se boste zopet lahko preizkusili v poteznem merjenju moči.

Če vam je odveč poganjanje iger na telefonu se lahko lotite preigravanja tudi na PC-ju. Ever Crisis tega sicer uradno en podpira, a lahko si naložite emulator Bluestacs ter se lotite igranja pri ločljivosti 4K.

Vsi ostali pa boste kmalu nagrajeni za svojo potrpežljivost, saj že zgodaj v naslednjem letu dobivamo drugo poglavje predelave, ki bo nosilo ime Rebirth, uradno pa je v izdelavi tudi predelava igre Final Fantasy 16 za PC.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime