State of Decay 2 včeraj dobil novo večjo posodobitev

Kdaj bomo dobili State of Decay 3? Kdo bi vedel. Razvijalec Undead Labs je tretji del te zombie avanture v odprtem svetu napovedal že leta nazaj, a razen enega dražilnika nismo dobili nobene nove informacije. Razvijalec je med tem časom še naprej izdajal brezplačno vsebino za State of Decay 2 in je v tem pogledu močno spominjal na poljski Techland, ki je med izdelavo igre Dying Light 2, še enega naslova, ki se bavi z zombiji, za svoj prvi del izdal cel kup dodatne brezplačne vsebine.

Undead Labs je k sreči spoznal, da je State of Decay 3 zdaj že res dolgo v razvoju, zato je za izdelavo tega naslova poprijela vsaka njihova programerska roka, a za drugi del so še vedno nameravali izdajati novo vsebino. Zato so se povezali z zunanjim razvijalcem Wushu Studios, ta pa je včeraj predstavil svojo prvo lastno izdelano posodobitev imenovano Curveball.

Beseda “curveball” izhaja iz bejzbola, a pri Američanih pomeni tudi metaforo za nekaj presenetljivega oziroma nepričakovanega. In ravno to poskuša dostaviti ta posodobitev, ki namerava popestriti igranje in raziskovanje odprtega sveta narediti bolj nevarno.

Curveball najdete v posebnem meniju in dostavi nove misije po svetu ali pa predrugači obstoječe nevarnosti. Nekateri zombiji lahko zdaj postanejo hudo bolj napadalni in vas lažje opazijo, njihova smrt pa lahko občasno povzroči tudi eksplozijo, kar vas lahko ujame povsem nepripravljenega. Curveball dogodki so naključni in se lahko lotijo tudi nas in NPC-jev, ki znajo postati bolj utrujeni oziroma psihološko obremenjeni. Vsi Curveballi pa ni nujno, da so negativni, saj lahko prinesejo tudi bonuse, ki nemrtve naredijo počasnejše, šibkejše in bolj podvržene obglavljenju, kar pri njih povzroči instantno smrt.

Novo igralno noviteto lahko tudi povsem izključite, a zagotovo jo bodo požegnali vsi tisti veteranski igralci, ki so se že dolgo pritoževali, da postane igra proti koncu prelahka in ne ponuja nobenega pravega izziva.

Posodobitev je brezplačna in že na voljo za prenos za vse tiste, ki si lastite kopijo igre State of Decay 2: Juggernaut Edition na PC-ju ter konzolah Xbox Series X in Xbox One. Igra je prav tako vključena v katalog ponudbe servisa Game Pass.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime