Horizon Forbidden West na začetku 2024 prihaja na PC

Govorice o naslednji predelavi iz strani Sonyja za PC, o katerih smo pisali dva tedna nazaj, so se izkazale za pravilne. Sony je namreč včeraj preko posebnega napovednika najavil skupek Horizon Forbidden West Complete Edition, ta pa bo v začetku leta 2024 prispel tudi na PC.

Sicer to ni nek resnično neverjeten paket vsebine, saj v sebi združuje zgolj originalno igro ter dodatek Burning Shores, zadeva pa bo najprej izšla na domači konzoli PlayStation 5. Igralci, ki še vedno vztrajate na prejšnji generaciji konzol se do verzije Complete Edition ne boste mogli dokopati, saj je res, da originalna kampanja Forbidden West deluje tudi na PlayStation 4, a Burning Shores za to konzolo nima podpore, saj se je razvijalec Guerrilla Games odločil zaobljubiti samo PlayStationu 5, to pa mu je omogočalo spočetje res neverjetno dobrih udejanjenih oblakov.

Complete Edition bo na PlayStation 5 prispel 6. oktobra, kar zna za oboževalce predstavljati nov izgovor preigravanja kampanje – morda tokrat na možnosti New Game+ in višji težavnosti? PC-jaši ste se preko predelave Horizon Zero Dawn že seznanili s svetom te igre, ki je postavljen v postapokaliptično prihodnost, kjer človeštvo sicer še obstaja, a je po tehnologiji skočilo nazaj v plemenske čase, po divjini pa se sprehajajo robotske živali in dinozavri. Forbidden West ohrani vse to, dostavi pa še večji odprti svet, z bolj globokim, na čase že preveč zakompliciranim bojem in boljšimi stranskimi nalogami.

Nam je bil Forbidden West všeč, medtem ko nekaterim ni všeč glavna junakinja Aloy ali pa so se prenajedli odprtih svetov, ki vsebujejo veliko glavnih in stranskih opravil. Za PC igralce je dobra novica to, da na predelavi dela studio Nixxes Software, ki je pred tem predelal igre Spider-Man Remastered in Ratchet & Clank: Rift Apart, ti igri pa sta bili ob izidu dobro optimizirani in nista imeli takšnih težav kot jih je povzročal The Last of Us Part 1.

Horizon Forbidden West Complete Edition si lahko na Steamu že dodate pod seznam želja, paket pa najdete tudi v trgovini Epic Games Store.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime