Predelava igre Knights of the Old Republic je bila očitno preklicana

Predelava legendarne igre Star Wars: Knights of the Old Republic je svoj prvi napovednik pokazala leta 2021, od samega začetka pa se zdi, da je bil ta projekt obsojen na propad. Original iz leta 2003 je spočel BioWare in še danes velja za eno najboljših vojnozvezdnih izkušenj, saj se je razvijalec takrat upal zapustiti obdobje Skywalkerja in skočiti tisoče let v preteklost ter povedati povsem svojo zgodbo.

Bil je to fenomenalen izdelek, ki se ga splača igrati tudi danes, a tudi meni, kot velikemu ljubitelju originala, je jasno, da ji ne bi škodilo nekaj obnove. Ravno to naj bi prinesla predelava, ki jo je pod roke vzel založnik Embarer, ta pa je nato razvoj zaupal majhnemu studiu Aspyr, ki tej nalogi ni bil kos, zato je projekt nato prešel v roke Saber Interactivu.

Ta menjava razvijalca je bila še zadnja informacija glede stanja predelave, od takrat pa nismo dobili ničesar več. Embracer je medtem padel v hude finančne stiske, zato je začel množično odpuščati, preklical pa je tudi kar nekaj naslovov sredi aktivnega razvoja. Uradnih novic glede preklica naslova Knights of the Old Republic še nismo dobili iz strani založnika, zato je to delo v roke vzel Sony.

Igralci so namreč opazili, da je uradni PlayStation YouTube kanal umaknil originalni napovednik iz leta 2021. Embracer je namreč naslov razkril na PlayStationovi konferenci, zaradi česar se je nekaj časa sumilo, da bo naslov vsaj za nekaj časa Sonyjeva ekskluziva. Japonski založnik naj bi bil tudi priča notranjemu demu predelave, ki pa naj ne bi zadovoljil njihovih pričakovanj in ravno zaradi tega naj bi Embracer zamenjal razvijalca.

A očitno tudi to ni zadostovalo, saj se očitno zdaj Sony želi na vsak način znebiti kakršnekoli povezave s to igro. Ne samo, da so pobrisali napovednik, ampak so tudi iz svojega Twitterja pobrisali vse omembe tega naslova, kar vsekakor niso dobre novice.

Skratka zdi se, da Sony nekaj ve, kar še ni prišlo v javnost in res ne bi bilo neko večje presenečenje, če bi Embracer v naslednjih nekaj dneh javno naznanil preklic igre. A kdo ve kaj nas čaka v prihodnosti. Navsezadnje smo bili tudi zaradi težav v razvoju igre Vampire: The Masquerade – Bloodlines 2 vsi prepričani, da je zadeva mrtva, nakar smo nenadoma dobili nov napovednik in celo datum izida. Je pa res, da se Paradox ne kopa v tako velikih finančnih težavah kot Embracer, zaradi česar je toliko bolj težko biti optimističen glede nadaljnjega razvoja tega naslova.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime