Večigralski The Last of Us naj bi bil praktično priklican, odpuščanja prišla tudi do razvijalca Naughty Dog

Igra The Last of Us Part II je danes stara že tri leta in igralci ves ta čas čakajo na njen večigralski del, ki je bil obljubljen dolgo nazaj, a razvijalec Naughty Dog kar ni in ni želel stvari izdati na trg. Neuradno se je imenoval Factions 2.0 in sčasoma je zadeva prerasla začetne skromne plane in postala bolj obširna, zaradi česar bi morala iziti ločeno.

Zdelo se je, da bi morali letos končno dobiti stvar v roke ali pa bi se moral izroditi vsaj kakšen napovednik, ki bi pokazal nekaj igranja, a stvari so se nato zaustavile v maju. Sony je namreč poprosil svojega zadnjega partnerja Bungija, ki je zdaj že stari maček večigralskih preizkušenj, saj je preko dvojca iger Destiny pridobil ogromno izkušenj in denarcev, poprosil, da si od bližje ogleda Factions 2.0 in ta nad videnim ni bil navdušen.

Od tu so šle stvari samo še navzdol. Sony naj bi zapovedal zmanjšanje ekipe, ki dela na Factions 2.0 in jih preusmeril na druge projekte, novo poročilo iz strani Kotakuja pa pravi, da sicer projekt ni bil preklican, a je bil zamrznjen, tako da na njem očitno ne dela več nihče. Ko enkrat razvijalec postavi zadevo “na mrzlo” to ne pomeni nič dobrega in čeprav se zna ekipa vrniti v nadaljnje kovanje kode, si v današnjem tempu izdajanja novih iger preprosto ne moreš privoščiti, da bi kar tako nekemu projektu zaustavil razvoj, če ga ne nameravaš preklicati.

Novo poročilo je k temu še dodalo, da je val odpuščanj, ki te dni na vseh straneh tepe igričarsko industrijo, prispel tudi do razvijalca Naughty Dog. Odpuščenih naj bi bilo nekje 25 ljudi, večina njih pa naj bi se ukvarjala z nadzorom kakovosti (QA), oddelek, ki je zabeležil večja odpuščanja tudi pri založniku Team17. Vsi odpuščeni naj bi bili zunanji izvajalci, tako da ni bil nihče odpuščen iz “jedra” ekipe, a vseeno je to lep pokazatelj, da pred odpuščanji niso varna tudi tista največja imena.

the last of us

Prav tako pa očitno ne velja več teza, da si razvijalci lahko privoščijo svoj čas in izbirajo projekte po mili volji. Naughty Dog je eno največjih imen igričarske industrije in njegovi franšizi Uncharted ter The Last of Us sta tako veliki, da sta spočeli dobro gledan film in serijo, ki je na HBO-ju krasila vrh lestvic gledanosti. A tudi oni so se očitno morali odpovedati razvoju projekta, ki je zašel v težave in zdaj zagotovo dela na The Last of Us Part 3 – julija so na splet ušle informacije, ki naj bi razkrile zgodbo tretjega dela, ta naj bi predstavila pet povsem novih junakov, ki poskuša preživeti na obrobju mesta.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime