Zapira se spletna trgovina Extreme Digital

Registrirani uporabniki spletne trgovine Extreme Digital so včeraj dobili e-poštna obvestila glede zapiranja tega dokaj popularnega digitalnega marketa širokega nabora izdelkov. Obvestilo je dokaj suhoparno, saj uporabnike zgolj obvešča, da trgovina od 16. oktobra dalje ne bo več omogočala nakupov, vsi tisti, ki pa ste nakupe že opravili, pa boste še vedno lahko pisali na njihovo stran podpore, ta pa bo obratovala vse do 15. novembra.

extreme digital

Novica o ugašanju spletne strani je kar veliko presenečenje za lep del slovenskega trga, saj je bil Extreme Digital pri nas dokaj popularen. Kupci so nanj največkrat naleteli preko strani Ceneje.si, saj je tam Extreme Digital skoraj vedno bil na vrhu ponudb, njegovi izdelki pa so bili redno cenejši kot pa pri vseh drugih konkurenčnih trgovinah.

Trgovina sicer ni slovenska, saj ima madžarske korenine in je bila ravno tam ustanovljena daljnega leta 2001. Z dobro poslovno strategijo so se začele odpirati podružnice tudi drugod: med drugim v Sloveniji, Hrvaški, Slovaški, Češki in Romuniji.

Extreme Digital se ne umika samo iz Slovenije, ampak tudi iz vseh prej naštetih držav in to na isti datum. Kakšen poseben razlog za to drastično potezo trgovina ni navedla, a bržkone odločitve izhajajo iz domače baze na Madžarskem. Tam je trgovina Extreme Digital že leta 2019 naznanila načrte združitve z madžarsko trgovino eMag, ki je pridobila večinski delež nad podjetjem, združitev obeh poslov pa je konec lanskega leta dobila svoj epilog. eMag se je nato verjetno odločil, da bo svojo prodajo usmeril samo na domači trg ter Romunijo, tako da najverjetneje na slovenski trg ne mislijo več vstopati.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

2 KOMENTARJI

  1. Treba jim je dnevno pošiljat vsaj 10 mailov na ta emag naj vrnejo trgovino v Sloveniji. Vsaj 19 mailov na dan, resno vsi skupaj ker če ne ne oko nikoli več imeli tako nizkih cen. Stopimo skupaj, jaz imam vsaj 7brazlicnih mailov, to je že 70.mailov na dan

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime