Tudi Gothic 2 prihaja na Nintendo Switch

Založnik THQ Nordic se je spravil v postopno obnavljanje legendarnih RPG-jev, ki jih je leta nazaj ustvaril razvijalec Piranha Bytes. Žal v te predelave ne nameravajo vložiti preveč denarcev, zato so bili njihovi dosedanji poskusi obnov bolj kot ne podpovprečni.

Najprej je nekaj dela bilo postorjenega na igri Risen, ki sem jo dejansko malce testiral na konzoli PlayStation 5 in se čudil zanič prenosu nadzorne sheme na kontroler, igra pa se je celo nekajkrat zrušila. Nato so spočeli predelavo igre Gothic iz leta 2001, ki je izšla prejšnji mesec za konzolo Nintendo Switch, a tudi tu ni šlo brez zapletov, saj je igra vsebovala kar nekaj hroščev, napovedniki pa so bili narejeni na modu, ki je preko knjižice DirectX 11 na PC-ju znal pričarati veliko boljšo osvetljavo in sence, a teh stvari v finalni verziji nato sploh ni bilo na spregled zato je bila igra videti grše.

Zato najava o predelavi drugega dela ni ravno odpihnila igralcev. Napovednik namreč zopet napredno osvetljavo, ki ni bila prisotna v originalni igri in je bila izboljšana samo preko moda, zato so se takoj pojavili sumi, da gre morda spet za neko sorto lažnega oglaševanja. To tezo podpira dejstvo, da so slike, ki jih najdemo na uradni strani, kjer lahko fizično verzijo igre prednaročimo za 29,99 €, veliko grše kot pa podobe, ki jih vidimo v napovedniku.

Gothic 2 sicer velja za legendaren naslov, ki na PC-ju še danes prejema večje mode s povsem novimi zgodbami. Mod desetletja The Chronicles Of Myrtana: Archolos se napaja ravno iz tega naslova in ga mnogi tretirajo kot resnični zaključek trilogije Gothic – Piranha Bytes je sicer leta kasneje izdal tretji del, a je ta odstopil od začrtanega igralne formule prvih dveh delov, za povrh pa je vseboval celo leglo hroščev.

Pohvalno je sicer, da želi založnik te igre predstaviti novi generaciji igralcev, a za takšne obnove bi moral primakniti malce več proračuna. Držimo fige, da je tista prava predelava prvega dela v dobrih rokah in da bo na koncu dostavila vse obljubljeno.

Predelava drugega dela, uradno imenovana Gothic 2 Complete Classic, izide 29. novembra.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime