Le kaj se je zgodilo s tisto VR predelavo GTA: San Andreas za Meta Quest 2?

VR sistemi obupno potrebujejo nove igre iz strani večjih založnikov, a zdi se, da so ti skorajda povsem opustili ta trg. Žalostno stanje je letos prikazala tudi nedavna konferenca Meta Connect, ki je igre praktično povsem porinila na stranski tir ter se raje osredotočila na druge stvari. Od napovedanih naslovov smo tako dobili zgolj vpogled v Asgard’s Wrath 2, ki bo izšel za Meta Quest 3, nosi lepo grafiko, a igralno ni res nič preveč posebnega. Dobro, dobili smo tudi nekaj utrinkov iz igre Assassin’s Creed Nexus, ki pa prav tako igralno ni videti preveč razburljiv in se zdi, kot da ga bomo igrali na tračnicah, namesto da bi raziskovali odprti svet.

Tako se morajo igralci zanašati na predelave in eno od teh je Zuckerberg najavil dve leti nazaj. Na sisteme Meta Quest 2 naj bi prišel slavni GTA: San Andreas, ki smo ga originalno igrali leta 2004, zadeva pa se je nato brž zapisala v anale igričarske zgodovine. Resda je to stara igra, a raziskovanje odprtega sveta bi tudi ob ostareli grafični podobi bilo hudo zanimivo, zraven pa bi lahko iz VR pogleda izkusili vse aktivnosti, ki jih ponuja San Andreas kot so vožnja avtov in letal, streljanje, letanje z raketnim nahrbtnikom in iskanje Big Foota po temačnem gozdu.

Zuck dve leti nazaj ni iz te predelave pokazal ničesar, situacija pa se medtem ni spremenila. V vsem tem času nismo dobili niti enega koščka novih informacij, kaj šele kakšne slike ali morda pravega napovednika in tudi na letošnji konferenci GTA: San Andreas ni bil omenjen niti z besedo.

O igri sta se na konferenci Meta Connect pozanimali dve največji strani, ki se ukvarjata z VR-om: UploadVR in Road to VR, predstavnik podjetja Meta pa je na obe vprašanji odgovoril, da trenutno nimajo novih informacij.

To ni preveč vzpodbudno in če bi ugibali bi rekli, da je bila zadeva preprosto preklicana. Originalno je bila najavljena za Meta Quest 2, zdaj pa je zunaj že naslednik tega VR sistema, tako da bi morala ekipa Rockstarja bodisi na novo prilagoditi že postorjeno delo ali pa so preprosto dvignili roke nad vsem skupaj in se Meti nehati oglašati na telefon.

Medtem pa se lahko pozabavamo z modom, ki v VR okolico prenese GTA 5. Mod je nastal izpod slavnega modderja Luka Rossa, najdete pa ga na sledeči povezavi.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime