PlayStation Plus Premium bo že ta mesec začel ponujati pretočno igranje PS5 iger

Lastniki konzol PlayStation 5 in naročniki storitve PlayStation Plus Premium se že dlje časa pritožujejo, da najdražja inačica naročnine preprosto ne nudi dovolj vsebine in prednosti, da bi se za njo še vedno splačalo odštevati mesečne izdatke. Sony je očitno te pritožbe uslišal, zato je zadnjih nekaj mesecev delal na beta testiranju prenovljene oblačne storitve, ki bo po novem omogočala pretočno igranje PlayStation 5 iger, zdaj pa je najavil, da je stvar praktično nared za vse uporabnike.

PlayStation Plus Premium je sicer do zdaj že omogočal pretočno igranje nekaterih naslovov, a so bili ti omejeni na konzoli PlayStation 3 in 4. Po novem pa bomo lahko preko oblaka igrali še novejše igre kot so Ghost of Tsushima, Mortal Kombat 11, Spider-Man: Miles Morales in Horizon Forbidden West. Res je sicer, da je večina teh izšla tudi na konzoli PlayStation 4, a Premium naročnina vam bo omogočala pretočno igranje v ločljivosti 4K, to pa boste lahko nato kombinirali z grafičnimi možnostmi za 30 ali 60 sličic na sekundo.

Pretočno bomo lahko igrali tudi igre, ki si jih lastimo, a niso vključene znotraj kataloga, ki ga ponuja Premium naročnina, preko oblaka pa bomo lahko poganjali tudi časovno omejene demo verzije iger tipa The Witcher 3: Wild Hunt, The Callisto Protocol in Hogwarts Legacy.

Ločljivosti za igranje bodo segale od 720p pa vse do 2160p, za najboljšo izkušnjo pa boste potrebovali stabilno in hitro internetno povezavo, ki dosega vsaj 38 Mbps. Na izbiro bo tudi možnost prikazovanja v HDR formatu, k temu pa bo dodan tudi napredni 3D zvok, ki se pri tej konzoli imenuje Tempest 3D.

Pretočno igranje bo moč izkusiti samo preko konzole PlayStation 5, a morda stvar kasneje pride tudi kam drugam, saj je Sony pri najavi izrecno zapisal, da bo to veljalo samo ob zagonu prenovljenega pretočnega servisa. Fajn bi bilo, če bi nato to možnost dobili tudi preko PC aplikacije ali pa znotraj prenosne ročne konzole PS Portal, ki je za kaj takšnega idealna, a bo ob izidu podpirala samo igranje preko domače konzole.

PlayStation Plus Premium v Evropo prihaja 23. oktobra in med podprtimi državami je našteta tudi Slovenija. Žal pa Slovenci ne bomo prejeli polne funkcionalnosti naročnine Premium, saj ta preko nekaterih držav podpira tudi pretočno gledanje izbranih filmov, ki pa bo zaenkrat na voljo samo na tistih večjih trgih.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime