Ali vam vaš operater ponuja obljubljeno hitrost interneta?

Morda se kdo sploh ne zaveda, da naša spletna stran poleg dnevnih novic in recenzij iger ter tehnične robe skriva tudi marsikakšno zanimivost, ki jo treba odkriti skozi klikanje po menijih. Teh stvari ne skrivamo, ker bi se jih sramovali, ampak preprosto ne moreš na domačo stran poriniti vsega, da potem vse skupaj ne izpade prenatlačeno, kar bi nato obiskovalca odvrnilo od ponovnega obiska.

HOPsi tako že dolgo ponuja spremljanje dviga in padca kriptomenjalnic, preverite pa lahko tudi aktualne zaposlitve in jih na naši strani tudi objavite. Ponujamo tudi redno posodobljen imenik najbolj pomembnih prihajajočih iger, serij in filmov, že kar nekaj časa pa ponujamo tudi brezplačno testiranje vaše internetne povezave.

Ravno o slednji zadevi bi zdaj radi zapisali nekaj besed. Naša aplikacija SpeedTest je bila nedavno posodobljena, a še vedno ostaja za uporabo brezplačna in tako lahko še vedno s klikom na samo en gumb hitro dobite rezultate vaše hitrosti prenosa in nalaganja podatkov, SpeedTest pa lahko zraven izmeri še Ping oziroma zakasnitev ter Jitter oziroma tresenje. Nakar lahko vse te rezultate delite z drugimi ali pa jih zaradi sramu skrijete v najtemnejši kotiček digitalnih predalov. Nam stvar pride hudo prav – ne samo za osebno rabo ampak tudi za merjenje hitrosti na javnih mestih kot je Citypark, kjer bomo v začetku novembra priredili naš dogodek Gaming POPUP 2023.

Je pa SpeedTest zabeležil eno večjo spremembo, saj po novem zbiramo rezultate uporabnikov. Brez skrbi, naš namen ni vohljanje za vaši osebnimi podatki in spletnimi navadami, saj imamo za njih veliko bolj odkritosrčne cilje. Preko zbiranja podatkov namreč nameravamo potem v začetku leta 2024 narediti primerjavo vseh teh hitrosti, ki vam jih prinašajo slovenski operaterji, nakar bomo vse te hitrosti med sabo primerjali, saj smo firbčni, če obljubljene hitrosti, ki nam jih obljubljajo Telekom Slovenija, Telemach, A1 Slovenija in T-2, zares držijo in če so nemara med njimi kakšne konkretne razlike. Slovenija je sicer glede interneta res dobro tehnično podkovana in za razliko od ubogih Američanov je ponudba optike konkurenčna, zaradi česar so cene nizke in stranke zadovoljne. Če vam zbiranje podatkov kljub temu zbuja skrbi si lahko več o tem preberete na naši strani o zasebnosti.

Zato le skočite na našo aplikacijo, ki je najdete na pričujoči povezavi in podpira vse možne naprave in se zapišite v zgodovino meritev, svoje rezultate pa lahko delite že pod komentarjem ali pa preko vašega najljubšega družabnega omrežja.

Vaša reakcija na članek?

Sveže novice

7 KOMENTARJI

  1. A imate slučajno napako v prikazu? Ker pri vseh speedtesterjih imam 200+ Mbps pri vam pa 25 Mbps, ali slučajno prikazujete MB/s? Ker v takem primeru bi zadeva bila ok. Razen če imate vi tako slabe strežnike za merjenja, da več ne premorejo?

    • Hej, prikaz je pravilen. Tudi slika v članku potrjuje pravilen prikaz. Meritev praktično ne obremeni strežnika, lahko pa da je bil kakšen problem na povezavi/linku do našega strežnika. Prosim poskusite ponovno kakšen drug dan, da potrdite rezultate.

      • Pač osebno zgleda imam težave s tem strežnikom s katerim se povežem, nikoli ne kaže pravilno. In dvomim, da je težava pri meni, ko vsi ostali speedtesterji kažejo drugače od vašega.

        Prav tako, v kolikor je vaš cilj videt kako je kaj situacija v Sloveniji se take težave ne bi smele pojavljat. Pač vsaj v kolikor se bo pokritiziralo ponudnike (kar je itak potrebno) me ne moti, ampak moti me pa to, da so pač rezultati napačni.

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime

🔥Popularne novice

Več