Po vseh teh letih je Homer končno nehal daviti Barta

Ena večnih šal priljubljene risane serije Simpsonovi je bila Homerjeva vzgoja svojih otrok – specifično je imel trdo roko pri svojem sinu Bartu, ki mu je vedno rad nagajal, nakar mu je Homer to povrnil z besedami: “Why you little…” čemur je sledilo davljenje svojega sina. Dobrih 30 let nazaj takšen črn humor ni bil nič posebnega, saj zadeve ni nihče jemal resno oziroma za kakšen zgled. Vendar so dandanes časi drugačni in tudi Simpsonovi so se morali modernizirati v marsikakšnem pogledu.

Stvari so se zlagoma začele spreminjati in tako je bil med drugim tudi zamenjan glasovni igralec indijskega lika Apu, saj ga je dolga leta uglaševal belopolti Hank Azaria, nakar je bil lik leta 2017 utišan in od takrat ni spregovoril nobene nove besede več.

Zdaj se je v 35. sezoni, v epizodi “McMansion & Wife” tudi Homer odločil posodobiti in od zdaj naprej ne misli več daviti svojega otroka. Epizoda v mestece Springfield pripelje novega soseda Thayerja, ta pa ob stisku roke pohvali Homerjevo moč, nakar mu ta odvrne, da se je očitno splačalo davljenje svojega sina, zraven pa hitro doda, da se samo heca, saj so se časi spremenili in tega ne počne več.

V bistvu Homer že dolgo pred tem ni poskušal zadaviti Barta. Zadnjič se je to zgodilo v 31. sezoni in sicer v epizodi “The Winter of Our Monetized Content”, kjer ga Homer poskuša zadaviti preko vrtne cevi za zalivanje, pred tem pa se je to zadnjič zgodilo v 22. sezoni, ki se je odvila leta 2011, takrat pa smo gledali epizodo “Love is a Many Strangled Thing”. Homer se takrat udeleži seminarja za očete, nakar mu bivši NBA zvezdnik Kareem Abdul Jabbar pokaže, kakšen je točen občutek, če nekdo sklene dlani okoli tvojega vratu. Vse od takrat se nato Homer ni mogel več pripraviti, da bi svojemu sinu odvzel dostop do kisika.

V bistvu sem presenečen, da se je v zadnjih letih davljenje Barta upočasnilo, a po drugi strani sem že davno tega opustil gledanje te serije, ki pa je v zadnjih letih dejansko dobila nekaj svežega vetra in naj bi spet izdajala kvalitetne epizode. Vsebine še ne bo kmalu zmanjkalo, saj so bili Simpsonovi obnovljeni za vsaj še 36. sezono, ki bo izšla jeseni 2024.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime