Darkest Dungeon 2 naslednji mesec dobiva svoj prvi plačljivi DLC

Igra Darkest Dungeon 2 je izšla pol leta nazaj in za razliko od prvega dela, ki je slavo požel univerzalno, nadaljevanje ni naletelo na tako topel sprejem. Razvijalec Red Hook Studios se je namreč odločil konkretno spremeniti igralno formulo zato je skočil v objem žanra roguelike, kar ni bilo všeč tistim, ki so v enki radi nadgrajevali svojo domačo bazo ter često menjali junake, ki so slej ali prej podlegli znotraj oddaljenih temnic.

Red Hook Studios je med tem časom pridno delal na popravkih in uravnoteženjih in mnenje občinstva se je tako počasi začelo prevešati na pozitivno stran. Stari igralci sicer vztrajajo, da Darkest Dungeon 2 še vedno ni vreden zahtevanega denarja, a nekateri so zgolj jezni zaradi tega, da nadaljevanje ne sedi v istem sodu kot original, saj bi se drugače strinjali, da je tole kvaliteten naslov.

Tako kot enica bo tudi drugi del očitno dobil kopico večjih in manjših dodatkov in DLC-jev. Razvijalec je tako pred kratkim za igro napovedal prvi kos plačljivih DLC-jev, ki se bo imenoval The Binding Blade. Stvar s sabo ne bo prinesla kakšne nove mape ali pa cel kup dodatne vsebine, a bo igralcem vseeno zanimiva, saj bo predstavila dva “nova” heroja: Duelista in Crusaderja.

Nova pišemo z narekovaji, saj je eden od teh dveh junakov lastnikom originala že znan. To je seveda Crusader za katerega je res čudno, da ga ni bilo že znotraj seznama herojev, ki jih je prinesla osnovna kampanja. Crusader je namreč pri prvem delu igral pomembno vlogo: ne samo da je bil to močan heroj, ki je bil videti kot nekakšna temačna verzija paladina, saj je lahko zadal veliko škode in je znal tudi pozdraviti sebe in kompanjone – lik je bil kot nekakšna ikona prvenca, saj se je pojavil na vseh promocijskih kampanjah originala.

Crusader bo tudi v Darkest Dungeon 2 igral vlogo tanka/zdravilca, z njim pa ga bo v nevarnosti temnic spremljal še en dodatni heroj: The Duelist. Tega do sedaj še nismo videli in glede na opis bo to nek gibčen bojevnik, ki bo znal zadati veliko škode, njegovi napadi pa bodo znali ignorirati odpornost, ki jo poseduje njegov nasprotnik.

The Binding Blade bo v igro vnesel tudi novega mini šefa The Warlorda, izid pa je zaenkrat zapostavljen v december, cena pa trenutno še ni znana.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime