Najboljši del igre Alan Wake 2 si zdaj lahko končno ogledamo na YouTubu

Med igranjem in hkratnem ocenjevanjem igre Alan Wake 2 sem kolebal med mislima, da je tole zgolj povprečna izkušnja in da gre morda za eno boljših iger leta. Tehtnico je na koncu najbolj nagnila naravnost fantastična glasbena točka, ki je jo doživimo v četrtem poglavju We Sing, ki me je ujela povsem nepripravljenega in čeprav navadno ne maram muzikalov, je stvarca tule tako dobro vkomponirana, da sem preprosto moral med preigravanjem te sekvence ves čas na obrazu nositi trapast nasmešek in ta glasbena točka je hitro postala ena od najbolj zapomljivih igralnih izkušenj leta 2023.

Če morda igre Alan Wake 2 še niste preizkusili in se še nameravate spraviti v njeno igranje potem je morda bolje, da tule zaustavite branje članka, saj sledijo manjši kvarniki, ki pa na splošno niso preveč hudi, a opozorilo je kljub temu na mestu.

Poglavje We Sing se odvije med preigravanjem Alanove zgodbe, naš junak pa je takrat še vedno ujet znotraj temačne entitete The Dark Place, ki zelo rada izkrivi realnost in Alana velikokrat pripelje na rob popolne norosti. V enem od takšnih segmentov se znajdemo sredi odrov, nakar se na ogromnih zaslonih začne odvijati muzikal, ki v glavne vloge postavi Alana, njegovega izmišljenega detektiva Alexa Caseyja in voditelja Mr. Doora, vse to pa spremlja odlična rockovska glasbena spremljava benda The Old Gods of Asgard.

Medtem ko Alan na ekranu poje in pleše naš lastni junak poskuša najti izhod, vmes pa se je treba spopadati z navali temačnih entitet, ki lezejo na plano iz vsake špranje. Rezultat je kaotična sekvenca, kjer moramo paziti na strelske obračune, a vmes nam neprestano kradejo pozornost nastopajoči na zaslonih, ki so svojo nalogo opravili naravnost odlično.

Razvijalec Remedy Entertainment je zdaj celotno sekvenco muzikala naložil na YouTube kanal, ki seveda nosi ime The Old Gods of Asgard, tako da si ga lahko v miru ogledamo brez nepotrebnih distrakcij in če vam je bila stvar všeč si lahko celo naročite uradne gramofonske plošče ali pa si stvari dodate na Spotifyju, kjer bodo na voljo od 8. decembra dalje.

Morda se vam bo zdelo, da nastopajoča kitarista in pevca izmišljene skupine The Old Gods of Asgard malce preveč dobro odigrata svoji vlogi, da ne bi bila resnična in prav bi imeli. Skupina je namreč zasnovana po resničnem finskem bendu Poets of the Fall, ki imajo svoj, zelo bogat YouTube kanal, z Remedyjem pa sodelujejo že dolga leta in so se pojavili v praktično vseh njihovih izdanih naslovih.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime