Samo še danes lahko prevzamete svojo brezplačno kopijo igre Half-Life

Originalni Half-Life iz leta 1998 ta teden praznuje že svojo 25. obletnico, kljub svoji starosti pa je igra še danes vredna igranja, saj je bila ob svojem izidu revolucionarna in je pobrala toliko nagrad za najboljšo igro leta, da se ji je po uspehu približal šele Half-Life 2, ki smo ga nato dobili leta 2004.

V čast te obletnice razvijalec Valve podarja brezplačne kopije prve igre in to vsakemu, ki skoči na Steam preko naslednje povezave in si tam stvar aktivira na svojem računu. Časa za to nimate več veliko, saj se ponudba izteče že danes, 20. novembra ob 19.00.

Valve pa se ni samo zadovoljil samo z eno brezplačnico, ampak je ta 25 let stari naslov dodobra tudi nadgradil. Impozantnih grafičnih nadgradenj tule sicer ne boste našli – za to je bolje preigrati ločen naslov Black Mesa, ki v novejši pogon predela celotno izvirno kampanjo – a vseeno je razvijalec priskrbel svojo verzijo ultimativne različice te igre. Popravil je nekaj hroščev, dodal podporo za široke zaslone, izboljšal uporabniški vmesnik ter primaknil še uradno podporo za kontrolerje. Ta prenova je igri dodala dovolj funkcionalnosti, da si je prislužila značko Steam Deck Verified, tako da jo zdaj lahko v celoti lahko preigrate na svoji prenosni napravi Steam Deck, ki je nedavno prejela svojo nadgradnjo in to na bolj barvit OLED zaslon.

Poleg teh popravkov je Valve dodal nove večigralske mape, omogočeno pa je bilo tudi preigravanje ločene kampanje Uplink. Uplink v bistvu ni ravno neka druga kampanja, kot sta bila to denimo dodatka Opposing Force in Blue Shift, ampak demo za originalni Half-Life, ki smo ga njega dni dobivali na CD-jih ob igričarskih revijah. Vendar pa je zadevo še vedno smiselno preigrati, saj notri najdemo stopnje, ki nato niso bile na voljo v polni različici igre.

Za konec je Valve priskrbel še posebni dokumentarec, ki je na kup zbral tistih nekaj najbolj pomembnih glav, zaslužnih za to 25 let staro mojstrovino. Uro dolg video je za ogled na voljo preko YouTuba in bo zanimiv vsakemu pravemu oboževalcu te igre, saj se dotakne praktično vseh vidikov razvoja in iz njega se da izluščiti marsikakšno zanimivo podrobnost kot je denimo dejstvo, da je za vse teksture znotraj igre poskrbel samo en samcata ženska z imenom Karen Laur.

Kaj čaka Half-Life v prihodnosti ne ve nihče in že davno tega smo obupali nad pravim tretjim delom, čeprav je sušo vsaj malce nadomestila igra Half-Life: Alyx. Bomo pa v prihodnosti dobili znatno grafično posodobitev za drugi del, ki je že v dražilniku bila videti naravnost fantastično.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime