Streamerka Pokimane se je zapletla v težave s piškoti, ki jih prodaja po ceni 28 $

Ena najbolj popularnih streamerk na Twitchu Imane “Pokimane” Anys se je nedavno zapletla v težave s svojimi piškoti, ki jih prodaja po naravnost enormni ceni in so v bistvu kopija nekega drugega izdelka, ki se prodaja za precej manj.

Tako kot vsi streamerji danes je tudi Pokimane začutila potrebo po iskanju alternativnega vira zaslužka. Zato je prišla na idejo, da bi spočela svojo lastno znamko zdravih piškotov oziroma prigrizkov, za te namene pa je ustvarila podjetje Myna, to pa je nato predstavilo svoj prvi izdelek Myna Snacks – mini piškotki, ki se prodajajo po ceni 28 $ na vrečko, ta pa vsebuje za 400 g dobrot.

To je tudi za pregrešno drago Ameriko naravnost komična cena in če malce primerjamo cene v Sloveniji lahko za enako količino v Mercatorju kupim slastne piškote Manner po ceni dobrih 3 €. Resda ti niso tako zdravi kot tisti, ki jih promovira Pokimane, a stavim, da lahko hitro najdem tudi bolj zdrave alternative in to nekajkratni nižji ceni.

Ravno ta cena je najbolj razburila nekatere njene sledilce in nekateri med njimi so se spravili v detektivsko raziskovanja sestavin Myna Snacksov. In ni trajalo dolgo, da so našli izdelek, ki očitno ni služil samo kot navdih: piškotki Midnight Mini Cookie izpod podjetja Toatzy so vizualno praktično identični, prodajajo pa se po ceni 10 $. Edina razlika med obema paketoma je dodatek vitamina D3 in da Pokimane za piškote, ki vsebujejo njen uradni žegen, zahteva skoraj trikratnik cene.

Podjetje Myna se je na govorice že odzvalo in predstavnik je za spletno stran Dexerto izjavil, da so bili njihovi mini piškotki v razvoju dve leti, ta proces pa je zahteval veliko testiranja in spreminjanja sestavin.

Obtožbe glede kopiranja in drage cene so se nato zvrnile tudi na samo Pokimane, tej pa je 18. novembra med prenosom v živo prekipelo. Pred kamero je povedala, da ji ni jasno, kako se lahko nekateri pritožujejo nad ceno 28 $, če dobiš znotraj 4 vrečice piškotov, vsaka od njih pa stane 7 $. Nakar je k temu dodala, da verjetno idioti ne razumejo matematike in da se nad ceno pritožujejo samo reveži, ki jim je sama nadela vzdevek “broke boys”. Stvar je zaključila z opazko, da nekateri plačujejo 8 $ za verifikacijo na X-u in da je stvar posameznika, kako misli porabiti svoj denar.

Njen izliv čustev me malce spomni na serijo Odbita rodbina, ko premožna milijonarka Lucille Bluth svojemu sinu potoži o ceni denarju za eno banano, s slavnim stavkom: “I mean it’s one banana Michael, what could it cost? Ten dollars?”.

Pokimane je s tem samo še bolj razburkala vode, saj so jo ljudje začeli obtoževati, da sploh ne razume, kakšen je realen svet in kako se je v zadnjem letu vse podražilo, zato izraz “broke boys” ni primeren za ljudi, ki si enostavno ne morejo privoščiti razkošja kot je plačevanje skoraj 30 $ za vrečko piškotov.

Streamerka se je kmalu zavedala svoje napake, zato se je na X-u kmalu opravičila. V izjavi je zapisala, da je bila vse skupaj samo šala, a da razume, da je morda izrečeno koga prizadelo, zato se za svojo opazko opravičuje in da se bo s svojo ekipo trudila, da bi njeni piškoti dosegli ceno, ki bi si jo lahko privoščili vsi njeni privrženci. Kasneje je še dodala, da je bila opazka namenjena samo enemu nesramnemu gledalcu in ne njeni splošni publiki.

To ni edini takšen kontroverzen primer streamerja, ki se je podal v svet kulinarike in se ob tem grdo opekel. Slavni YouTuber MrBeast je denimo nekaj časa prodajal svoje hamburgerje, a so bili ti naravnost katastrofalni, zaradi česar se je na koncu zapletel v tožbo s podjetjem, ki se je ukvarjalo z distribucijo njegove hrane.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime