Partis… Se vrača?

O priljubljeni spletni strani in torrent portalu Partisu nismo spisali že ničesar vse od junija. Takrat se je namreč pripetila nepričakovana smrt lastnika portala, s tem pa se je tudi nekako zaključila zgodba te priljubljene spletne strani, ki se je dolgo borila s težavami glede financ, to pa je nato vplivalo tudi na delovanje strežnikov. Štafetno palico je nato prevzelo bivše osebje Partisa, ki se je združilo pod imenom Infire in začelo hitro pridobivati nove uporabnike, ki jih je zdaj že 94k, tako da jim je v samo nekaj kratkih mesecih uspelo med sebe zvabiti skoraj 100k spletnih piratov, kar je vsekakor zavidljiva števila.

Vendar pa smo o Infire že pisali – zakaj torej zopet omenjamo Partis? No, v bistvu je podlaga tega članka opozorilo iz strani bralca, ki nas je opozoril na novo dogajanje znotraj Partisovega univerzuma, ki je staro že nekaj tednov in smo ga v bistvu čisto spregledali. Nekdo se je namreč polastil domene Partis.si in namerava na njej spočeti novo spletno stran, kaj točno pa bo ta nudila zaenkrat ni znano.

partis

Domača stran trenutno vsebuje samo obvestilo, da se bo Partis vrnil in to točno takrat, ko bo Alfi odpel zadnji refren pesmi Silvestrski poljub. Čaka nas nov izgled in funkcionalnost in to je v bistvu vse, kar nam je zaenkrat znanega. Drobni tisk spodaj nam še obljublja neko bizarno žrebanje, kjer bodo podeljene “brezplačne vstopnice za ogled najljubših kino vsebin”. Kaj točno ta nagrada pomeni je težko razbrati: bodo morda lastniki portala pri Cineplexxu rezervirali dobropis, kjer si bom lahko nato sam izbral film, ki me trenutno zanima? To je edina logična pot, saj pač lastniki enostavno ne morejo vedeti kaj vsak od izžrebancev šteje za svojo “najljubšo kino vsebino”. Morda je bilo mišljeno najbolj popularno kino vsebino?

partis

Moja zgornja vprašanja so najverjetneje brca v temo, saj imam občutek, da novi portal ne bo stari Partis, ampak neka verzija “streaming” servisa, ki bo plačljiv in tako je v bistvu nagrada brezplačen dostop do te “kino vsebine”.

Čisto mogoče pa tudi je, da dobimo povsem nov torrent portal, ki bo, tako kot na stare dni, za uporabo povsem brezplačen. To teorijo podpira slika, ki jo je nekdo delil na Infire Discord strežniku in ta naj bi kazala novi Partis, ki bo še vedno deloval preko torrentov, čeprav je že iz te slike vidno, da mu bo manjkalo kar nekaj funkcij, ki jih je nekdaj vseboval bivši portal.

infire

Osebje spletne strani Infire se glede novega rojstva Partisa ne obremenjuje preveč, saj so podali uradno pojasnilo, da očitno želi nekdo samo nekaj zaslužiti na račun znanega imena in da dobro spletno stran oblikujejo samo uporabniki in osebje, to pa se zdaj nahaja pod njihovo streho. Da bi nekdo prevzel bivšo domeno znanega imena in z njo poskušal nekaj zaslužiti je sicer stalna praksa in nekaj podobnega se je zgodilo s popularno igričarsko stranjo Joker, saj na Joker.si zdaj najdemo novice o kriptovalutah, namesto da bi se zabavali ob zabavnih besedilih najbolj prekaljenih slovenskih igričarskih novinarjev.

Kljub temu pa novega portala ne gre kar tako ignorirati, saj je Partis še vedno ime, ki v slovenskih vodah nekaj šteje in res bo zanimivo videti razkritje, ki naj bi se pripetilo ob novem letu. Že zdaj je jasno, da se bo ob prehodu na 2024 zgodila ena od teh treh opcij: nič, dejansko razkritje novega portala ali pa bomo dobili opozorilo 404, saj se bo stran zaradi prevelikega navala enostavno zrušila.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime