Razvijalec predelave igre Silent Hill 2 miri in pravi, da razvoj poteka po načrtih

Od prve najave predelave igre Silent Hill 2 je zdaj minilo že dobro leto in razen enega napovednika nam razvijalec Bloober Team med tem časom pokazal ničesar res novega. V bistvu že dobro leto nismo slišali nobenih novic glede te igre, ki je težko pričakovana, saj originalni Silent Hill 2 po dveh desetletjih še vedno nosi lovorike ene od najboljših grozljivk, njena posebnost pa je dejstvo, da se ne zanaša na hektolitre krvi in razpadajoče zombije, ampak na človeško psiho in demone, ki si jih ljudje ustvarimo sami.

Silent Hill 2 se je tako bavil s kar globokimi temami in zato se je veliko igričarskega občinstva spraševalo, ali je Bloober Team dorasel temu izzivu. Ko je razvijalec prvič najavil predelavo je bilo v zraku čutiti, da je delo že blizu konca in da znamo igro prvič zagnati že enkrat v 2023. To se zdaj očitno ne bo zgodilo, a vseeno bi lahko glede igre dobili vsaj kakšno besedo, sliko ali pa nemara igralni posnetek, ki bi predstavil novo igranje – to bo tokrat tretjeosebno in se ne bo več zanašalo na statične kamere.

Da je morda malce frustriran tudi sam razvijalec je bilo začutiti teden nazaj, ko je njegov uradni X račun zapisal, da je Konami založnik igre in da je komunikacija z igralci definitivno njihovo delo. Iz tega teksta ni težko razbrati nekaj pasivne agresije, zato so se igralci začeli spraševati, da se niso morda začele pojavljati razpoke med razvijalcem in založnikom.

Bloober Team se je nato dva dni znova oglasil in zapisal bolj prijazno izjavo, v kateri je ponosen, da je del Konamijevih načrtov za prihodnost in da razvoj trenutno poteka brez zapletov in po načrtih. Igralce prosijo za še malce potrpežljivosti, znova pa so v izjavi zapisali, da je Konami založnik in da bo on delil več novic glede tega projekta.

Zanimivo je, da Bloober Team originalnega karanja založnika še vedno ni izbrisal iz X-a, tako da očitno stojijo za svojimi besedami. Zadnja izjava in besede “še malce potrpežljivosti” morda namigujejo tudi na to, da bomo morda informacije dobili že v naslednjem mesecu – podelitev The Game Awards je namreč že praktično pred vrati in morda jo založnik izkoristi za prikaz daljšega igralnega napovednika, ki bi lahko imel na koncu zapisan tudi datum izida.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime