The Last of Us Part 2 dobil napovednik za igralni način No Return

Igra The Last of Us Part 2 dobiva predelavo, kar je malce smešno, saj je stvar stara 3 leta in še danes velja za eno najlepših iger, ki jih lahko preigramo od začetka do konca. Franšiza bo tako imela več predelav kot pa dejanskih poglavij in res mislimo, da bi bilo bolje, če bi razvijalec Naughty Dog projektu nataknil ime Director’s Cut namesto Remastered.

Predelava bo namreč ravno to, kar ponavadi dobimo v takšnih razširjenih izdajah: izpolnjeno začetno vizijo razvijalca, ki bo podprta z nadgradnjami, komentarjem iz strani razvijalcev in dodatno vsebino.

The Last of Us Part 2 Remastered je namenjen konzoli PlayStation 5, tako da bomo dobili boljšo optimizacijo, hitrejše nalaganje stopenj, izkoristek kontrolerja DualSense in manjše bonuse kot je igranje nedokončanih stopenj in prosto preigravanje kitare. A zagotovo najbolj izstopa novi igralni način No Return za katerega je Naughty Dog včeraj izdal ločen napovednik, a se je ta izgubil v poplavi novic glede igre GTA 6.

No Return nam predstavi roguelike mehanike igre, le da se tokrat ne bomo sprehodili skozi kampanjo, ampak se bomo seznanili z nekaterimi lokacijami, ki smo jih spoznali tekom igranja, te pa bodo zdaj malce predrugačene in bodo vsebovale valove raznoraznih nasprotnikov.

Vsaka stopnja bo tako zahtevala doseg nekega cilja, ki je v bistvu preprost: pobij vse kar leze in gre. Napadali nas bodo valovi zombijev, Clickerjev in banditov, te pa bo treba hitro spraviti pod zemljo, preden nas preplavijo. Ko enkrat stopnjo sčistimo se bomo preselili na naslednjo, kjer nas čaka spet nova nevarnost, ki bo imela predmete in strelivo za našo obrambo razporejeno povsem naključno, tako da bo vsako igranje vsaj malce drugačno. Trik roguelike žanra je dejstvo, da če nas kdo ubije se moramo spet vrniti na začetek našega potovanja in začeti nov “run”.

Da stvar ne bo postala prehitro dolgočasna nam je Naughty Dog omogočil igranje skozi več različnih likov, ki smo jih spoznali skozi kampanjo, a z njimi nismo mogli upravljati. V No Return bomo lahko igrali skozi oči Leva, Yare, Dine, Jesseja in Mannyja, seveda pa se bomo lahko znova preizkusili tudi v vlogi Abyy in Ellie, skozi dobro igranje pa bomo lahko odklenili še like Tommyja, Joela in Mela. Vsem tem bomo lahko natikali še različne preobleke in odrasla Ellie se bo zdaj skozi vse nevarnosti sprehodila v skafandru astronavta.

Stvar je videti izjemno napeto in če ste uživali v boju iger The Last of Us Part 2 in ste si ga želeli še več, potem vam bo ta igralni način zagotovo prinesel veliko ur zabave.

The Last of Us Part 2 Remastered izide 19. januarja 2024 za konzolo PlayStation 5. Lastniki verzije za PlayStation 4 boste lahko opravili nadgradnjo, ta pa bo od vas zahtevala dokaj sprejemljivih 10 €.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime