Za nami je še zadnji letošnji turnir, ki smo ga pripravili iz igre Counter-Strike 2

Tako, serija turnirjev Gaming POP-UP, ki smo ga s partnersko trgovino Mimovrste označili pod znamko Gaming terminal, je za letos zaključena in poslovili smo se v slogu, saj smo za epilog turnirja izbrali igro Counter-Strike 2, ki je samo nekaj mesecev nazaj obstajala pod imenom Counter-Strike: Global Offensive, nakar ji je razvijalec naklonil nekaj obnove in ji predelal vizualno podobo, a ohranil igralne mehanike.

Na turnir se je prijavilo skupno 12 ekip in čeprav smo za takšen naslov pričakovali malce višjo udeležbo, je vseeno lepo vedeti, da se na slovenskih tleh s tem večigralskim veteranom rado poigra kar nekaj igralcev, ki se nato združi v ekipe in te so se voljne nato pomeriti tudi v živo.

Po napetih bitkah so se v finale prebile štiri ekipe:

  • Agregat12
  • XtaZ
  • T2 Diamant
  • Cemoxic

Polfinale je potekalo v formatu BO3 in v spopadu med ekipo T2 Diamant in XtaZ so se naprej prebili Diamanti, med Agregat12 in Cemoxic pa je naprej skočil Agregat12. Ekipi XtaZ in Cemoxic sta se nato pomerili v boju za tretje mesto in tam je na koncu z rezultatom 13:7 prevladal Cemoxic in si s tem prislužil bronasto medaljo.

counter-strike 2
1. mesto: T2 Diamant

Finale je na koncu postregel z obračunom ekip T2 Diamant in Agregat12, krono pa si je na koncu poveznil T2 Diamant in tako uradno postal zmagovalec letošnjega turnirja iz igre Counter-Strike 2.

Poleg lepe, skorajda praznične atmosfere, ki je vladala znotraj prostorov Mimovrste BTC Ljubljana so igralci tokrat medsebojne obračune izvajali kar na prenosnikih HP OMEN 16-n0005nm, tem pa smo nato priklopili 27-palčne zunanje monitorje HP OMEN, ki znajo izvreči frekvenco osveževanja pri 240 Hz. Prenosniki so se dobro obnesli in se s tem dokazali, da znajo zadostiti tudi vsem tistim visokim potrebam, ki jih od svoje opreme zahtevajo e-športniki.

mimovrste
2. mesto: Agregat12

Vsi udeleženci so prejeli tudi lepe glavne in tolažilne nagrade.

  1. mesto: T2 Diamant – prenosnik HOP Victus 16-d1019nm
  2. mesto: Agregat12: slušalke Cloud Alpha S Black, miška Pulsefire Haste Wireless Black, tipkovnica Alloy Origins Aqua 65, slušalke Cloud Stinger 2 Core
  3. mesto: Cemoxic – bon za Mimovrste v vrednosti 100 €
  4. mesto: XtaZ – bon za Mimovrste v vrednosti 100 €
counter-strike 2

Izvedba takšnih turnirjev brez darežljivih partnerjev preprosto ne bi bila mogoča. Za potrebe nagrad in opreme nam je tokrat v pomoč priskočilo podjetje HP, ki je razkazalo svojo serijo igričarskih prenosnikov in monitorjev OMEN, lastijo pa si tudi priznane in popularne slušalke HyperX.

mimovrste

Seveda je tu še Mimovrste, ki nas je tokrat ponovno gostil in nam pripravil čisto vse, kar smo potrebovali za udobno izvedbo turnirja, ki jo je vedno prijetno postaviti v igričarsko obarvani prostor. Ravno zaradi tega smo se v trgovino Mimovrste BTC Ljubljana vračali znova in znova: najprej skozi turnirja iger Beat Saber in Assetto Corsa Competizione, nato preko igre Valorant in Fortnite, na koncu pa smo se pomudili še v zadnjem letošnjem turnirju igre Counter-Strike 2.

Z izvedbo POP-UP dogodkov nameravamo nadaljevati tudi v prihodnje in za leto 2024 že kujemo prve načrte, te pa bomo razkrili takrat, ko bomo bližje k njihovi realizaciji. Slike iz zadnjega dogodka si lahko medtem ogledate na naši uradni Facebook strani.

Vaša reakcija na članek?

Sveže novice

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime

🔥Popularne novice

Več