Črno-bela streljanka Mouse dobila prvi igralni napovednik

Razvijalec Fumi Games je svojo res unikatno izgledajočo igro Mouse prvič predstavil maja in takoj pritegnil pozornost novinarjev, saj je zadeva bila videti kot črno-bela različica Miki Miške iz leta 1930, le da je bila igra videti presneto bolj nasilna. V bistvu smo se takrat spraševali, če ne bo nemara razvijalca zadela kakšna tožba iz strani Disneyja, vendar pa se to očitno ni zgodilo, saj smo zdaj dobili prvi daljši igralni posnetek, ki je videti presneto zabaven.

V bistvu vizualno igra spominja na risanko Steamboat Willie, ki je izšla leta 1928 in je prvič predstavila lika Miki in Mini Miške, ta risanka pa bo januarja 2024 postala javna domena in morda se je ravno na ta način Fumi Games izognil kršenju avtorskih pravic, ki bi drugače k sebi hitro privabil bataljon odvetnikov.

Mouse bomo preigravali iz prvoosebne perspektive in razvijalec se je odločil za črno-belo barvno shemo, ki vsaj malce ublaži prizore nasilja, ki jih je tule presneto veliko. Naš protagonist namreč lahko preko bogatega nabora orožja nasprotnika upepeli, mu odstreli glavo, udari z bejzbolskim kijem, razstreli preko dinamita ali pa na njih preko streljanja spusti kar cel klavir, ki je pred tem zaradi nekega razloga visel nad njegovo glavo. Nasprotniki so raznoliki, saj bomo srečali navadne bandite, pse, robote in celo neko sorto letečih barab, ki se v zraku držijo s pomočjo propelerja.

Stvar je videti odlično in velik delež pri temu ne igra samo lepa podoba ampak tudi odlične animacije. Zaradi samega uporabniškega vmesnika igra malce spominja na BioShock in nazadnje sem takšen občutek ob gledanju napovednika dobil ob igri We Happy Few, ki pa se je na koncu izkazala za neko preživetveno streljanko, zaradi česar je hitro potonila v pozabo.

Upamo, da kaj takšnega ne bo veljalo za Mouse in da nam Fumi Games dostavi igralno izkušnjo, ki bo enako zanimiva kot njen prvi napovednik. Žal je to eden tistih naslovov, ki ga še dolgo ne bomo videli: Mouse ima namreč napovedan izid šele za enkrat v 2025.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime