Bethesda ima naslednje leto za Starfield velike načrte

Starfield, zadnja igra razvijalca Bethesda, nas ni odpihnila tako kot smo pričakovali in praktično vsi igralci se strinjajo, da bi lahko zadeva izšla v boljšem stanju in imela malce bolj raznoliko vsebino. Razvijalec je od izida sicer izdal nekaj posodobitev, vendar pa pri svojem urniku niti približno niso bili tako pridni kot pa kakšen Hexworks, ki je za svojo igro Lords of the Fallen praktično vsak dan izdal kakšen večji popravek.

Oboževalci igre so tako upali, da se morda Bethesda malce drži nazaj in v zakulisju dela na večji posodobitvi, ki bo nato tako velika, da se bo odkupila za vse mesece ko ven ni prilezel noben popravek. In očitno to drži, saj je predstavnik Bethesde nedavno na Redditu zapisal, da imajo za igro v 2024 še velike načrte

Naslednja večja posodobitev naj bi izšla februarja 2024, nakar si bodo te sledile na vsakih šest tednov. Posodobitve ne bodo samo popravljale hroščev, ampak bodo tudi prinašale tudi novo vsebino in bodo poskušale popraviti tiste največje pritožbe igralcev. Tako naj bi končno dobili zemljevide za mesta, čeprav se zdi, da bodo posamezni planeti še vedno ostali brez njih, kar je nekako logično, saj tam gledamo na neraziskan teren, ki pač nima mape. Bo pa vsaj navigacija po mestih zdaj lažja, kar je dobra novica, saj so metropole znotraj igre dokaj enolične in se v njih lahko hitro zgubiš.

starfield

Poleg zemljevidov bomo dobili tudi nove načine za potovanja, kar je še ena od večjih pritožb pri igranju kampanje. To sicer zagotovo ne pomeni, da bomo zdaj lahko kar prosto letali po vesolju in pristajali brez gledanja nalagalnih zaslonov, saj bi za kaj takšnega morala Bethesda povsem spremeniti delovanje pogona, a morda bo šviganje po vesoljskih črninah zdaj postalo malce bolj vznemirljivo kot pa samo klikanje na ikono, ki nas nato instantno teleportira na želeno potovalno točko.

Dobili bomo tudi nove opcije za sestavljanje vesoljskih barkač, sveže možnosti pri nastavljanju težavnosti, končno pa bo prispela tudi uradna podpora za mode, ki je bila vedno pomemben del Bethesdinih iger in tudi tule je potenciala za razvoj večjih in manjših dodatkov ogromno. Komaj čakamo, da nekdo spet najavi predelavo iger Morrowind in Skyrim v novejši pogon Starfielda.

Za konec pa bomo dobili tudi prvi uraden dodatek za igro, imenovan Shattered Space. O njem vemo točno nič, je pa lepo videti, da bo razširitev prišla že enkrat naslednje leto.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime