Pioner je videti kot MMO mešanica iger Stalker in Fallout

Od kje igra Pioner jemlje navdih ti je jasno po prvih nekaj sekundah frišnega igralnega napovednika, ki v obseg traja kar 6 minut. Glas opisovalca vseh pritiklin prihajajoče igre je namreč skoraj identičen trgovcu Sidorovichu, ki ga srečate na začetku prve Stalker igre, a podobnosti s to franšizo se tu ne zaključijo.

Za razliko od Stalkerja, ki ga razvija ukrajinski razvijalec GSC Game World, Pioner razvija ruski studio GFA Games, ta pa je očitno velik oboževalec svojih ukrajinskih sosedov. Estetično si namreč Pioner sposodi ogromno od Stalkerja, zraven pa lahko v napovedniku vidimo nekaj idej, ki so bile izmaknjene iz Fallouta, tiste ogromne gobe pa spominjajo na nekaj, kar smo videli v The Elder Scrolls: Morrowind.

Razvijalec za igro Pioner obljublja veliko. Morda celo malce preveč za zaenkrat povsem neznani studio. Tu bo ogromen svet, ki skriva nevarnosti na vsakem koraku. Igro bo moč raziskovati skupaj z drugimi igralci ali pa povsem samotarsko in razvijalec jo označuje za nekakšen MMO, tako da bomo lahko v mestih videli ogromno drugih igralcev, a zdi se, da se bomo potem na posamezne misije lahko spravljali samo v maloštevilnih ekipah.

Potem je tu kovačenje, PvE in PvP vsebina, napredna grafična podoba, izpiljene animacije, raziskovanje podtalnih bunkerjev, ki so malce podobni tistim iz igre Metro 2033, glavne in stranske misije, iskanje unikatnih predmetov, anomalije, ki vas lahko posrkajo vase in še in še. Nič čudnega, da so igralci ob vseh teh obljubah postali malce skeptični: navsezadnje je takšno obširno MMO vsebino obljubljala igra The Day Before, ki pa je nato bila ob izidu čisto nekaj drugega, temu pa je hitro sledila smrt igre in tudi samega razvijalca.

Vseeno pa je Pioner videti malce bolj izpopolnjeno in kdo ve: morda res dobimo neko zadevo, ki bo presenetila in bila nemara celo dobra. Navsezadnje je bil tudi GSC Game World pred izidom igre Stalker: Shadow of Chernobyl povsem nedokazan studio, na koncu pa so dostavili legendaren izdelek, ki bo kmalu dobil polnopravno nadaljevanje.

Pioner naj bi izšel enkrat v 2024 in sicer za PC ter konzoli PlayStation 5 in Xbox Series X.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime